SON DAKİKA
SON DAKİKA


İyi Oynamadan Kazanmak da Sevindiriyor
23.12.2020

Türk futbolunun en değerli hocasını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bugün spor için konuşabiliyorsam, yazı yazabiliyorsam ondan öğrendiklerim sayesindedir. Tekrar Türk futboluna ve Özkan Sümer’in ailesine baş sağlığı diliyorum.

Trabzonspor, oyunun ilk bölümünde, oyunu kaleden başlatmaya çalışıyordu. Günümüz futbolunda bu doğru bir karardı. Gel gör ki Trabzonspor bu oyun tarzını 2 kez kullandı. Bu oyun şeklinden kopulması, aynı şekilde oynayan Hatayspor’a oyun kurgusunu teslim etti. Hatayspor oyuna kaleden başlayarak sahayı tam anlamıyla kullanmaya çalışıyordu. Şuna da değinmek istiyorum. Lige yeni çıkan Hatayspor’un transferleri Trabzonspor yönetimine ders niteliğinde. Hatayspor’un defansı ile forveti arasındaki uyum dört dörtlük çalışıyordu. Orta sahadaki topu kazandıklarında başarılı pas trafiği, adam eksiltmeleri göze çarpıyordu. Hem hücuma destek veriyordu. Trabzonspor’un takım oyunundaki defans, orta saha ve forvetin uyum içinde olmadığını gördük. Trabzonspor hücumda çıktığında geriden destek alamıyordu. Bu da Trabzonspor’un orta sahasının kötü olmasından kaynaklanıyordu. Böyle bir üçlüyü taraftar sahada görmek istemiyor. Trabzonspor orta sahası topu kazandığında ileriye oynaması gerekirken geriye dönüyor. Bu yanlış bir anlayış. Hatayspor, Süper Lig’e yeni çıkan bir takım olmasına rağmen oyunu domine eden taraftı. Trabzonspor orta sahasının oyunun yönünü görüye çevirmesi atak fırsatlarını boşa çıkarıyordu. Nwakeme ve Ekuban’ın kendi bölgelerini kullanmayarak devamlı içeri girmelerini de anlamış değilim. Oyunu sıkıştırmaktan başka işe yaramıyor. Nwakaeme’nin kenarları iyi kullanması ve topu saklama özelliği var. Ekuban’ın ise kenarda kalması teknik kapasitesini ve becerisinin olmayışı Trabzonspor’a katkı sağlamıyordu. Ekuban’dan tek beklendi gol vuruşları.

İkinci yarı Hatayspor aynı oyunun her bölgesini kontrol altına almıştı. Trabzonspor bekleri oyuna hiç katılmıyordu. Geri dörtlünün sabit oluşu orta sahanın defansa yakın oynaması savunmayı kapğıyordu ancak hücuma çıkışlar kısıtlı kalıyordu.

Burdan şu uyaıyı yapmak istiyorum. Trabzonspor’a acil 3 tane orta saha, 2 bek ve 1 santrafor gerekli. Bu oyuncuların tarzına ise Avcı karar vermeli. Parmak-Yusuf değişikliği oyunu hareketlendirdi. Ekuban—Kamil Ahmet değişikliği de savunmaya katkı sağladı. Fakat Djaniny-Afobbe değişikliği bir şeyi değiştiremedi. Kaleyi bulan 2 şuttan biri gol oldu. Goller hep duran toptan geliyor.

Trabzonspor puanlar kazansa da oyunun gidişatı iyi değil. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap