SON DAKİKA
SON DAKİKA


İyi oyunu bir türlü beceremiyoruz
24.12.2019

Denizlispor karşısında olumsuz tepki alan teknik heyetin oyundaki sorumluluklarını bilmemesine hayret ediyorum. Yine de hatırlatayım. Önce sistem, sonra verilen görevde oyun disiplini bir de oyun planı vardır. Bunlar futbolumuzun ana kurallarıdır. Bunları bilmemek cahilliktir. Bugüne kadar Trabzonspor’da bu olumsuzlukları yaşadık. Şans ve bireysel faktörlerle sonuçlara gidebiliyorduk. Konyaspor’da oyuncuların beceriksiz ve kalitesiz oluşları görünüyordu. Ama teknik heyetin oyun disiplini, oyundaki uygulamaları ve oyun planları da vardı. Sonuca gitmekte zorlandılar. Oyunun ilk bölümünde Trabzonspor’un oyunda az da olsa hakimiyeti göze batıyordu. Rakibinden daha fazla pas yapıp topa daha çok sahip oluyordu. Pozisyon üretmeye de çalışıyordu. İlk 10 dakikalık bölüm böyle geçti. Konyaspor ise oyunda bir türlü dengeyi kuramıyordu. Zaman ilerledikçe Konyaspor oyunda dengeyi kurarak Trabzonspor’a karşı daha üstün oynamaya çalıştı. Konyaspor oyunu hep ikinci bölgede tutarak Trabzonspor’un kendi alanında pas yaptırıyordu. Trabzonspor pozisyon üretmekte zorlanıyordu iki takımın da zevksiz oyunu göze çarptı. 30’uncu dakikada Konyaspor sol kenardan hazırladığı pozisyonda Pereira’nın lüzumsuz baskısıyla Alper Uludağ topla ceza sahasına girdi. Alper, takım arkadaşına ‘al da at’ dedi ancak korkulan olmadı. Biz de 37’nci dakikada Nwakaeme’nin ortasında Konya defansı uyuyunca Sörloth’un kafa golü geldi. Ve bu golle ilk yarı 1-0 sonuçlandı.

Gelelim ikinci yarıya. Teknik heyetine sorulmalı. Trabzonspor’u bu kadar aciz duruma düşürmeye ne hakkınız var? Türkiye’nin gururu Trabzonspor, bu kadar basiretsiz görüntü verebilir mi? Bu teknik heyetin Trabzonspor’u daha iyi duruma getireceğine inanıyorum. Taraftar da inanmıyor artık. Bu teknik heyete kimsenin güveni kalmadı. Düşünün oyunu rakip sahaya yıkamayan, kendi sahasına kapanan Trabzonspor ne topa sahip olabiliyor ne de hücuma çıkabiliyordu. Görüntü böyleydi. Düşünün, alınan Sturridge, Nwakaeme, Sörloth, Sosa gibi yıldız diye aldığımız oyuncularla hücum yapamaz hale geldik. Bir de Konyaspor 10 kişi kalmış. Trabzonspor yine dengeyi kuramıyordu oyunda. Bu mu şampiyon adayı Trabzonspor? Bu oyuncuların bu kadar basiretsiz oluşlarını da anlayamıyorum. Bu dengesizliğe teknik heyetin çare bulması lazım. Onlar da olamıyor. Sorun gelip çatıyor yönetime. Bu kötü oyuna çare olamıyorsa yönetimde bir çatlaklı mı var acaba diyorum. Alınan oyuncularla elimizdeki oyuncular nasıl bir atak yapılır hala öğrenememişlerse, vah Trabzonspor’un haline. Peki takım bu durumdan nasıl çıkacak? Hep şansla mı? Hep kötü rakiplerle oynayarak mı? İlk yarı bir gol attık, ikinci yarı bir gol kaçırdık! Bu mu Trabzonspor?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap