SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kötü futbol sonuçta patlıyor
3.11.2019

Trabzonspor ligin üst bölümünde, Göztepe ise ligin alt bölümünde oynadıkları kötü oyunla ilerisi için umut vermiyorlardı. Göztepe önünü görmesi için hoca değişikliğine gitti. Trabzonspor için ise görüntü görünmüyordu. Aynı tas aynı hamam misali yoluna devam ediyordu. Biz de hayırlısı olsun dedik. Futbolda her zaman şansa güvenmemek gerekir, bizler inanıyoruz. Bir de teknik kadroyu uyarmak istiyorum bu rotasyonlar neden yapılıyor. İki yeni oyuncu ile oyuna başlayan Trabzonspor, oyunun ilk bölümünde sağ taraftan ataklarını Pereira ve Yusuf ikilisinin gösterdiği pas alışverişi ile gösteriyordu. Bu görüntü geçen yılda aynı idi. Bu da şu anlama geliyor, teknik heyetin oyun planı da böyleymiş. Böyle bir oyun olmaz.

 

Göztepe, kadrosunun yeterli ve yetersiz oluşunun kabullenişinden kaynaklı olarak oyunu kendi sahasında kontra atakları ile pozisyon üretmeye çalışıyordu. Takım gücü de bu kadardı. Oyunu kendi sahasında başlatarak Trabzonspor’un yorulmasının bekliyorlardı. Trabzonspor bu baskıyı gelişi güzel uygulamalarla geçiriyordu. Beceremiyorlardı baskı kurmayı. Göztepe’deki orta saha oyuncularının teknik kapasiteleri üstündü. Oyundaki hücumu, topa sahip olmayı ve pas alışverişlerini iyi yapıyorlardı. Trabzonspor’da ise orta saha Sosa’ya emanetti.

 

Sosa her yerde bulunmaya çalışıyor fakat enerjisini kontrollü kullanamıyordu. Teknik heyet bunu nasıl görmüyordu. Bir de Shorloth diye bir santrafor var, yazlık seyahate çıkmış gibi oyunda hiçbir katkısı yoktu. Sol kenar oyuncumuz Nwakaeme’nin geçen sene ki performansının yarısını göremiyoruz. Göztepe bir kere hücum yaptı, sağ tarafta Pereira gol atmak için mücadele verirken alkış alıyor. Asıl görevi gol yedirmemek, atılan gol de yoktu zaten yerinde ama kimse yuh çekmedi, kimse yanlışı görmüyor durum 1-0 oldu. İkinci yarı oyuna iki oyuncu değişikliği ile başladı. Bana göre giren ile çıkan oyuncular arasında fark yok al birini vur ötekine. Öyle ki giren oyuncu da çıktı. Böyle bir teknik heyet hatası olmamalı.

 

Göztepe’nin forvetinin atakta yüksek performans göstermemesi de bir şanstı. Trabzonspor stoperleri bile sayesinde başarılı gözüküyordu. Daha doğrusu 1. Yarı Trabzonspor oyunda yoktu. 2. yarı Trabzonspor’un istekli gözükmesi, taraftarın coşkulu ve istekli olmasından oyuncuların isteklerini arttırıyordu. Bir de şu var Trabzonspor ilk yarı çok kötü oynamasına rağmen ikinci yarı çok iyiydi. Bu seyircinin, taraftarın Trabzonspor’a katkısı çok oluyor demek ki. Göztepe oyun disiplini uygulamaya çalıştı ve başardı. Biz söylüyorduk Trabzonspor kötü oynuyor ama bizi de eleştirdiler.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap