SON DAKİKA
SON DAKİKA


Mutlu olan taraftar
1.03.2020

Karadeniz derbisinde, Trabzonspor kendi evinde ki maçta ligde ki konumu da göz önüne alındığında avantajlı olan taraftı. Oyunun ilk bölümünde oyunda ki iki takımında oyunu ikinci bölgede karşıladığını gördük. Topa daha çok sahip olan ve organizasyonu daha iyi kuran taraf Rizespor’du. Şunu da belirtmek isterim ki Trabzonspor maçı iyi analiz etmesine rağmen, ilk yarıda pozisyon bulan ve üreten Rizespor oldu. Yine Rize’nin ilk yarıda orta sahada ki üstünlüğü Trabzonspor’un oyuncularına şans tanıtmıyordu. Bordo-mavililerde açık oyuncuları savunma gibi oynuyor ve hücum hattını zayıflatıyordu. Ben her zaman söylerim savunma forvette başlar. Ama hücum hattının yerinde savunma yapmasını bir kenara koyalım, oyuncuları yerlerinde bile göremiyorduk. Rizespor’da ilk yarıda takım halinde iyi bir oyun oynanıyor, Umar ve Boldrin ise göze çarpıyordu. Trabzon yine uzun paslarla gol arayışına giriyordu bu şekilde gol bulamayacağını defalarca söyledim.

İkinci yarıda ise Guilherme ve Nwakaeme değişikliği ile Trabzonspor biraz daha üstün bir oyun sergilemeye başladı. Nwakaeme öyle bir oyuncu ki kötü oynasa bile, gölgesi rakibi korkutmaya yetiyor. İlk yarı öyle kötü bir oyun seyrettik ki, ikinci yarı oynanan oyun bize çok güzel gibi geldi. Ama yine oyun disiplini Rizespor’da devam ediyordu. Fakat orta sahadan hücuma gönderilen toplarda yaptıkları pas hataları sonucu top Trabzonspor’da kalıyordu. Buda Trabzonspor’un gol pozisyonu üretmesini sağladı. Hatta öyle bir hale geldi ki Trabzonlu oyuncular gol atma yarışına girdi. Rizespor’un devre arası Trabzonspor’dan alınan oyuncusu bence hatalı bir transfer olmuş. Rize yönetimi ve onu oynatan teknik ekibe sormak lazım. Bu kadar kötü oynamasına rağmen forma bulmasında ki sorumlu kim? Trabzonspor bu oyun ile gelecek vaat ediyor mu derseniz? İmkansız. Bu maçta kazanan taraftardı. En azından eve mutlu gittiler.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap