SON DAKİKA
SON DAKİKA


Newton’u gönderemiyorsanız rica edin gitsin
31.10.2020

 
Son günlerde Trabzonspor’da yaşanan teknik sorumlu Newton gitsin mi kalsın mı diye tartışılıyor. Tabiki alınan sonuçlardan dolayı. Biz de araştırma yaptık. Newton Trabzon’a ne amaçla geldi idi? Yönetici bir arkadaşla konuşmamızda Newton’un görevinin İngiltere ve Trabzon arasında transfer yapmaktı. Ne hikmetse sonra Trabzosnpor’un teknik sorumlusu oldu. Nasıl olduğunu sorduğumda ise ‘ekonomi’ sıkıntılarından dolayı göreve geldiğini öğrendim. Ben de marka takımlara marka teknik direktörlerin gelebileceğini söyledim. Newton bugün tartışılıyor. Başarısız olmasına rağmen yönetim kurulundan nasıl bir sözleşme aldı ki görevine devam ediyor. Taraftarları aydınlatmak için bu konu şöyle tartışılmalı; Newton’un Trabzonspor’da oynattığı bir sistem var mı? Oyun disiplini uygulanıyor mu? Oyun planları var mı? Takıma oyunda üstünlük kurabiliyor mu? Bunları göremiyorsak iyi analiz etmemiz gerekiyor. Bunları değerlendirirken ise futbol şube sorumlusu ve kaptanlarla görüşüldü mü? Transferle kimler tarafından yapıldı? Doğru mu yanlış mı diye tartışılmalı. Ondan sonra da gitsin mi kalsın mı diye karar verilmeli.

Dönelim oyuna… Trabzonspor, sahaya geçen hafta Fenerbahçe’ye kaybettiği 11’le sahaya çıktı. Bu tartışılır. Yenilen takımla sahaya çıkmak sorundur. Trabzonspor gibi büyük bir takım oyunu kendi sahasında oyunu kabullenerek oynaması yanlıştır. Bu oyun tarzı Trabzonspor’a yakışmıyor. Kasımpaşa sahayı tam anlamıyla kontrol altına alan istediğini uygulayan bir oyun oynuyordu. Trabzonspor oyunu bir türlü rakip sahaya yıkamıyordu. Pres nasıl yapılır, top nasıl kapılır bilmeyen bir ekip vardı sahada. Trabzonspor orta sahasındaki oyuncuların yetersizliği bariz görünüyordu. Düşünün topu kazandıklarında bile oyuna sokamıyorlar. Sadece topu geriye oynamayı biliyorlar.

Trabzonspor kendi sahasında oynuyor ama ilk 20 dk rakip takımın 18’ine bile giremiyor. Trabzonspor 10 dk içerisinde bir oyuncusunun performansı ile öne geçiyor. Nwkaeme’nin 10 dklık oyunu Türk futbolunda bir takım karşısında öne geçmeye yetiyor. Nwakeme’nin 10 dklık oyununu Abdülkadir Ömür’de göremedik. Aldığı topları rakibe verdi.

Trabzonspor 3-1 lik skor avantajını korumasını da bilmedi. Newton ilk yarıdaki oyundan memnundu ki ikinci yarıda hiçbir taktiksel değişikliğe gitmedi. Bu yetersiz oyuncuların Trabzonspor’a bir şey vereceğine inanmıyorum. İkinci yarıda oyuna hakim olan Kasımpaşa’ydı. Bu kadroyla gelecek tehlikeli görünüyor. Ne hikmet ise yönetimin bunu göremiyor. Trabzonspor’un başında kalalım da nasıl kalırsak kalalım derdindeler.

Gelecek maçlar için Trabzonspor’un daha büyük sorunlar yaşayacağı görülüyor. Tekrar bu oyuncuları kimler geldi. Plaza denen futbolcu gelecek için alındığı söyleniyor ama daha kadroya giremiyor. Kasımpaşa gibi bir takım karşısında Trabzonspor bu kadar aciz duruma düşürülüyorsa bu yönetimden hesap sorulmalı.

Bu taraftarı bu localara sokmanın sebebini de anlamış değilim. Trabzonspor yönetiminin taraftara karşı bu mahcubiyetini anlamakta zorlanıyorum.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap