SON DAKİKA
SON DAKİKA


Rizespor, Bir Var, Bir Yok
10.12.2019

Rizespor Cemil Usta Ligi’nde istikrarlı bir düzen içerisinde olamıyordu. İnişli çıkışlı bir sezon yaşıyordu.

Kayserispor ise kötü bir sezon yaşıyordu. Bu karşılaşma karşında oyunun ilk bölümünde Rizespor ve Kayserispor oyunda birbirine üstünlük sağlayamıyorlardı. Her iki kalede de pozisyonlar bir var bir yok oluyordu. 9’uncu dakika da ise Kayserispor, Rizespor’un defansta ki sağ bekin yer tutmasında ki yanlışlıklardan yararlandı. Kayserisporlu oyuncunun ortasına Rizespor engel olmadı ve 1-0 öne geçti. Bu skordan sonra ise oyun içerisinde iki takımda da bir artış yaşanmadı. Oyun aynen devam ediyordu. Rizespor, beraberliği yakalamak için eksikliklerinden bir türlü kurtulamıyordu.

Yakaladığı kontra ataklarla hücumda bir veya iki kişi ile gol arıyordu. Bir türlü ilerde çoğalamıyorlardı, çoğalma olmayınca da pozisyonlar eriyip gidiyordu. Rizespor teknik heyeti bunları görerek ikinci yarıda ona göre önlem almalı. Orta sahada ki oyunda ise iki takımda topa sahip olup bir organizasyon kuramıyordu. Takımların bir oyun planı yoktu. İki takım oyuncularının da bireysel hataları top kazanmada ki eksikliklerinde net şekilde görüldü. İkinci yarı oyun disiplini ön planda görünen Kayserispor oldu. Oyunu ikinci bölgede tutup, rakibinin atak alanını kısıtlıyordu. Zaman zaman önde baskı kurarak rakibinden kazandığı toplarla gol pozisyonu üretti. Rizespor, ikinci yarının ilk 20 dakikasında, hücuma çıkıp çoğalmayı yine beceremedi.

Teknik heyette bunu görmedi. Oyunun son bölümlerinde, Kayserispor’da oyundan bireysel kopmalar oluyordu. Rizespor’da bu hatalardan yararlanmaya başladı. Son Rizespor bir türlü golü bulamadı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap