SON DAKİKA
SON DAKİKA


Skor memnun edici ya oyun…
25.04.2021

Trabzonspor ile Karagümrük maçı arasında görünen bariz artı ve eksileri söylemeliyiz. Birincisi dünyanın oyun kriterlerinde, oyun kaleden başlar. Trabzonspor bu oyun tarzını bir türlü beceremedi. Zaman zaman yapmaya da çalışsa da bir türlü uygulayamadı. Bu da oyuncu kalitesinin eksikliğinden kaynaklandı. Uğurcan, oyunu kaleden uzun paslarla başlatmaya çalışıyor bu da oyunda topa sahip olma olasılığını asgariye indiriyor. Bugün Trabzonspor’da oyuncular oyun disiplinini uygulamakta görevliydi. Bu, hocanın verdiği görevdir. Bunu uygularken başarılı oldu mu, oldu. Ama gel oyun planı, oyunda üstünlük sağlamak, pozisyona girmek, oyunu güzelleştirmek, taraftarını memnun etmek gibi özellikleri göremedik. Trabzonspor’un, Avcı’yla şampiyon olabilmesi için oyun planını doğru uygulamak, taraftarı memnun etmek gibi özellikleri takıma yansıtması gerekir.

Gelelim Karagümrük’e. Karagümrük ile Trabzonspor arasında uçurum bir fark var. Bugün Karagümrük’ün düşündüğünü Trabzonspor düşünmeliydi. Ama bu düşünceyi daha süratli daha çabuk daha aktif oynamalıydı. Bugün Karagümrük, 90 dakika oyunu kaleden başlayarak topa sahip olup oyun kontrolünü elinde tutarak, sahayı enine boyuna kullanarak, geniş açılarda boş alanlar yaratarak başarılı bir oyun sergiledi, diyemiyorum. Neden? Çünkü bu oyunu oynarken daha çabuk daha süratli daha hedefe uygun olması gerekirdi. Belki bugün oynanan oyunda topa sahip olma yüzdesi 70 veya daha fazla olmasına rağmen iki hatayla 2-0 mağlup düşmesi Karagümrük için üzüntü vericiydi.

Bugün Trabzonspor, yeni sezon için iyi bir strateji uygulamalı. Bugün uygulanan bu stratejinin bana göre Trabzonspor’u gelecek yıllar için çok daha zor durumlara düşüreceğini düşünüyorum. Çünkü bu gibi engelleri aşmak için daha iyi oyuncu grubuna ihtiyaç var. Bugün elinde olan oyuncularla beraber yola çıkarsa bir hayal kırıklığı yaşayacağını şimdiden görüyoruz. Gelecek için Trabzonspor’da 35’e yakın transfer yapılmış ve hiçbir katkı sağlanmamış. Bugün iyi oynayamıyorsak elimizdeki oyuncuların yetersiz oluşundandır. Burada tabi ki teknik adam istiyor ama ekonomi boyutları ne derecede tahmin edici bunu da bilemiyoruz. Avcı açıklama yapıyor üzgün olarak Karagümrük’ü övüyordu. 90 dakikada galibiyet dışında bizi memnun eden bir şey olmadı. Avcı geldikten sonra Trabzonspor’un bu oyuncu kadrosuyla ve yapılan yeni transferlerle beraber daha üzücü bir duruma düştüğünü görüyoruz, onun için uyarıyoruz. İyi bir kadro kurmak için daha iyi düşünmeli, tercihleri günü birlik, dostlarla değil akılla, zekayla önünü görmektir. Bugün Trabzonspor’da ne yazık ki bazı duygusal olaylarla karşı karşıyayız. Trabzonspor’un geleceği için bence daha iyi düşünmek gerek!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap