SON DAKİKA
SON DAKİKA


Skorla Mutlu Oluyoruz
20.01.2020

Oyunun ilk 25 dakikalık bölümünde, her iki takımda istedikleri oyunu sahaya yansıtamadı. Trabzonspor’da ki orta sahada boşlukların oluşu ortaya çıkıyordu. Bir türlü oyunda ki dengeyi kuramıyordu. Buda yeni transfer Ndiaye’nin oyunda istediği performansı bir türlü gösteremedi Forvete yakın oluşu, çift santrafor özelliği taşıttırıyordu. Daha önce izlediğimiz Ndiaye ile bugün ki arasında çok fark var. Daha önce eleştirisini yaptığımız Mikel gibi sadece pas alışverişlerini gerçekleştiriyordu. Bu da Trabzonspor’a bir katkı sağlamıyordu. Bu da şampiyonluğa oynayan Trabzonspor için iyi bir gösterge değil, ileride inşallah daha iyi performans gösterirler. Çünkü bugünkü performans, şampiyonluğa katkı sağlamıyor.

 Düşünün Trabzonspor ilk 25 dakika rakip kaleye şut bile atamadı. 25’nci dakika faulden gelen Sosa’nın güzel frikiği ile gol geldi. Göz açıp kapatmaya kalmadan Periara ’nın attığı pas ile Shorloth 2’nci golü attı. Hemen ardından Nwakaeme ile 3’ncü gol geldi. Kasımpaşa’nın oyuncularının yetersizliği ile defanstan bir türlü çıkamıyorlardı. Bu maçta başarılı olan, iyi oyun sergileyen Nwakaeme’nin oyun üstünlüğü de gözle görülüyordu. Trabzonspor’da eksiklikleri de görmek lazım. 3 golden sonra oyun disiplini kayboldu. Kimin ne yaptığı belli değildi. Dönme dolap gibi oynuyorlardı.

 Geçen yıl Ünal Karaman’ın oyun planı ile bugünkü oyun planı aynıydı. Topu sağdan kazanıp Nwakaeme ile buluşturarak gol bulmaya çalışıyorlardı. Bu maçın oyun planı da aynıydı. Şunu da göz ardı etmemek lazım Kasımpaşa’nın oyuncularının yetersizlikleri çok belliydi. Kasımpaşa’da tek iyi tarafı ise oyun disiplinini uygulamalarıydı. Tabi ki bu Süper Lig için yeterli değil. Oyuna bir katkıları yoktu. İyi oyuncu takımına katkı sağlar bu bilinmeli. Birde hem Trabzonspor için hem Kasımpaşa için bir öneri, düşünün rakip Nwakaye’yi oynatmamak için özel bir oyun planı aldı. O zaman oyun planınız çöker.

Birde Kasımpaşa teknik direktörü oyunu izlerken ne düşünüyordu. Bu kadar oyunu çözümleyip Nwakaeme’ye önlem alamaması büyük bir eksikliktir. Birde Trabzonspor için savunmanın hele de Hüseyin’in eksikliklerine acil önlem alınmalı. Bu maçı rakip oyuncuların yetersizliğine borçluyuz. İkinci yarı Trabzonspor 3-0’lık skorla oyuna başlarken, hele de ikinci yarının başında oyundan atılan oyuncudan sonra Kasımpaşa 10 kişi ile mücadele etmek zorunda kaldı. Trabzonspor’da ki oyuncuların tecrübeleri kendini belli etmeye başlamışken Kasımpaşa’nın beceriksizliği göze çarpıyordu. Kasımpaşa teknik direktörü Nwakaeme’ye önlem alamayınca oyuncu coştu hem attı hem attırdı. Trabzonspor gol attıkça taraftarın coşkusunda arttı. Kulübede Hüseyin Hoca’nın ve ekibinin sevinç göz yaşları görünüyordu. Bu taraftarın desteği de göz ardı edilmemeli taraftar ile hakem oyunlarının üstesinden gelebiliriz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap