SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor Erol Bulut’a devam dedirtti
1.03.2021
Derbilerde iç saha dış saha yoktur. Var olan takım oyunu bireysel oyuncuların performansı ön plana çıkar. Teknik adamlar ise rakibini iyi analiz edip, oynanan oyuna önlem alıp, kendi oyununu buna göre uygular. Başarı bundan çıkar. Bu kriterlere baktığımızda Erol Bulut uygulayamadığı takım oyunun Trabzonspor’a karşı ilk defa uyguladı. Fenerbahçe oyuna 4-4-2 sistemiyle başladı. Oyun disiplini kopmadan takım oyununu uygulamaya çalışıyordu. Defans bloğunu iyi seçerek önce rakibin bütün performansını durdurmaktı. Gökhan Gönül ile Nwakaeme’yi,  Szalai ile Ekuban’ı durdurmaktı, bunda da başarılı oldu.

Orta sahada ise daha çok oyuncu topa sahip olarak dengeyi sağlıyordu. Forvetteki ikili de Trabzonspor’un oyun kurma özelliğini kaybettiriyordu. Trabzonspor ise bir türlü oyunu dengeleyemiyordu. İlk yarının son bölümünde Trabzonspor, az da olsa oyundaki üstünlüğü yakalayıp pozisyon buluyordu. Fenerbahçe, bu üstünlüğüne karşı oyunu dengede tuttu. Avcı ise oyun disiplinini bozmadan başarılı oyununu sergilemeye çalışıyordu. 

Trabzonspor’da defans bloğunun kenar oyuncularını bir türlü oyuna sokmakta isteksiz oluşu Avcı’nın verdiği görevdi. Bence bu oyuncuları seçerken hatalıydı. Avcı, rakibin Ekuban’a aldığı  yer değişikliğiyle oyundaki kırılmayı bekliyordu. Çünkü sürekli değişim içerisindeydiler, belki de bu Avcı’nın isteğiydi. Trabzonspor hücumdaki oyuncuları yalnız bırakmaya terk etmişti. Bu üç oyuncunun bireysel oyunları bir türlü başarılı olamıyordu. 
Uğurcan’ın yediği gol bence hatalıydı.

Trabzonspor, Fenerbahçe’ye yaşatacak olduğu kaosu yaşatamadı. Erol Bulut da devam dedi. Trabzonspor 7 maçta galip gelirken hakemler hakkında yorum yoktu. Başarısızlığı hakeme yüklemek de yersizdir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap