SON DAKİKA
SON DAKİKA


Turu Zora Soktuk
4.03.2020

Ligdeki umudunu kaybetmiş Fenerbahçe, tek umudunu kupaya bağladı. Trabzonspor ise hem ligde hem kupada yoluna doludizgin devam ediyor. Trabzonspor, bu yükü kaldırır mı bunu tabi yönetim ve teknik sorumlular ön plana almalı. Oyuna gelince her iki takım da oyunu ikinci bölgede kurdular. Oyun disiplininden kopmadılar. Herkes verilen görevi yapmaya çalışıyordu. Fenerbahçe defansta pas alışverişleriyle oyunu kontrol atlına alıp, orta saha ile hücum arasında mekik dokuyordu. Ama Fenerbahçe’de oyuncuların ağır olması, golü de getirmiyordu. Bir de Fenerbahçe’de defans oyucularından oluşmaması bir handikaptı. Trabzonspor ise ilk defa rakip alanda baskı kurmaya çalışıyordu, bu da sevindirici bir gelişmeydi ama oyunda baskıyı kuracak bir futbolcular arasında anlaşma yoktu. Herkes kendi bildiğini okuyordu. Trabzonspor oyunda dengeyi kurmaya çalışırken bir türlü topa sahip olup, top kontrolünü yapamıyordu. Bu da pas alışverişinin eksikliğini ortaya çıkarıyordu. Hele de Sosa’nın oyunda ne yaptığını anlaşmış değildik. Defansta aldığı topları hep uzun kullandı. Futbolda böyle bir şey yok. Bu konuda teknik heyetin Sosa’ya bir ikazını da göremedik. Bu uzun paslar sonrasında top Fenerbahçe’de kalıyordu, defans yapmak zorunda kalıyorduk. Herkes görevini yaparken, Sörloth’un mevkisini bırakarak kenarları kullanmasına da bir anlam veremedim. Teknik heyet de bir anlam verememiştir. Acaba doğru mu, yanlış mı? Golü kim atacak? Gol mü atacaksın, asist mi yapacaksın?

İkinci yarının başında Fenerbahçe defansının yaptığı hatayı iyi değerlendiren Sörloth, Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi. Fenerbahçe yediği gole rağmen hem birinci, hem ikinci hem de üçüncü bölgede aynı mantalitesini ortaya koymaya devam ediyordu. Fenerbahçe’nin oyundan düşmediğini da gördük. Orta sahadaki ağır oyuncuların olması, atakların devamını getiremiyordu. Bu anlarda Trabzonspor’un ikinci golü geldi. Ekuban’ın nefis asistiyle buluşan Novak’ın düzgün vuruşu farkı ikiye çıkardı. Bu golle nefes aldık. Turu atlamış gibiydik. Her zaman aynı şeyi yaşıyoruz. Skoru yakaladığımız zaman oyunu kendi alanımızda kabul ediyoruz. Bugün de öyle oldu. Geriye yaslandık. Ve gol yedik. Fenerbahçe’de oyuna giren oyuncular takıma bir canlılık getirdi. Trabzonspor’un saha içerisindeki oyun disiplini tamamen kopmuştu. Kimin nerede oynadığını ben göremedim. Futbolda disiplini kaybettiğin zaman, iyi oynama şansın çok çok azdır. Aldığın skorlar da bireysel oyuncuların katkısına kalıyordu. Bugün Fenerbahçe karşısında bunları yaşadık. Gel gör ki Trabzonspor iyi mi oynadı? Hayır. Trabzonspor yine şanslı günündeydi. Hal böyle olunca karamsarlığımızı dile getirirken kendi düşüncelerimizi değil, kötü oyunu dile getiriyoruz. Trabzonspor’a yeni bir teknik direktör yardımcısı geldi. Onun performansını da göremedik. Yine aynı tas aynı hamamı yaşıyoruz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap