SON DAKİKA
SON DAKİKA


Zor maçı kazanmak güzel oldu
6.07.2020

Trabzonspor, maça iyi bir başlangıç yaparak Başakşehir maçında Galatasaray maçında yaptığı oyunu, aynısını Trabzonspor, Galatasaray’a uyguladı. Trabzonspor pres oyunu oynarken, defansta problemler yaşayabiliyordu. Galatasaray’da net pozisyonlara rağmen gol üretemedi. Her iki takımda oyun disiplinini uygulamaya çalışıyordu. Teknik adamların verdiği görevleri yerine getiriyorlardı. Trabzonspor’un üstünlüğü, topa sahip olduğunda garantili pas alışverişleri ile oyunu istediği gibi yönlendirmesiydi. Bir arıza vardı. Sörloth oyuna bir türlü ayak uyduramadı. Kazandığı topları uzun süre taşımasının yanlış olduğunu bilemiyordu herhalde. Kazandığı topları rakibe teslim etmekte başarılı oldu. Trabzonspor’un orta sahada ki oyun üstünlüğü defansta ki rahatlık Galatasaray’ın santraforuz oynamasına bağlıydı. 32’nci dakikada Galatasaray’ın 10 kişi kalması Trabzonspor’u rahatlattı. 41’inci dakikada ise Trabzonspor’un sağ kenardan gelen kanat topunda Sörloth’a yapılan harekete Cüneyt Çakır penaltı verdi. Bu penaltıda Sosa’nın golü ile Trabzonspor 1-0 öne geçti.

İkinci yarı Galatasaray oyun taktiğini 4-4-1 sistemine geçerek oyunu 2’nci bölgeye taşıdı. Bu oyun tarzı ile Trabzonspor, defans bloğunun daha rahat oynamasına sebep oldu. Galatasaray’ın bu sistemi kontra atak sistemiydi. Her iki takımda sakin ve rahat bir oyun tarzı benimsemişti. Trabzonspor’un oyunda ki üstünlüğü ile rakibinden daha iyi oyun sergiliyordu. Galatasaray’da ki pas trafiğinin yetersiz oluşu Trabzonspor’a avantaj sağlıyordu. Trabzonspor, bu oyun tarzı ile gol üretmekte becerisini kaybetmiş gibi görünüyordu. Bu da Galatasaray’ın oyunu 2’nci planda tutmasının verdiği avantajdı. Bir de Trabzonspor’un oyuncu değişikliklerini anlamış değilim. Amaç ne anlamış değilim. Düşünün 10 kişi Galatasaray, Trabzonspor’a özel penaltı kararı ile Galatasaray maçı 2-1 yaptı. Oyunda hem taraftarlar hem bizler zor anlar yaşarken, Galatasaray kalecisinin yediği golle durum 3-1.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap