SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bayram sonrası beslenmeyi toparlamak
8.05.2022

Bayram sonrası özellikle ramazan bayramından sonra düzenimiz de değişiklik olmaktadır, bunun önüne geçebilmek adına yapabileceğimiz şeyler olacaktır.

Öncellikle su içmeyi asla ihmal etmemeliyiz, düzen değişikliği ve oruçtan normal beslenmeye geçildiğinde su içmek unutulmaktadır, bunu önlemek adına su içmeyi gün içine yararak bol bol tüketmeliyiz.

Ağır şekerli şerbetli tatlılara çok yöneldiysek bir süre uzak durarak, daha çok sütlü ve meyveli tatları tercih edebiliriz.

Kırmızı et ağırlıklı bir beslenme düzeni oluşturduysak daha çok sebze içeren beslenme programlarına da dönüş yapmak vücudumuza iyi gelecektir.

Her sabah uyanır uyanmaz muhakkak bir bardak su içerek günü başlatmalı ardından ihmal etmeden ilerlemeliyiz.

Bol bol yürüyüşler yaparak metabolizmamıza destek olmalı ve onu canlandırmalıyız.

Akşam uyku saatimizden 4 saat kadar önce ana yemeği kesmeli ve midemiz rahat bir şekilde uykuya geçmeliyiz.

Oruç zamanı değişen uyku düzenimizi düzenleyerek, yeni rutinlerimizi oluştururken bu öneriler doğrultusunda oluşturmak bize iyi gelecektir.

Hamur işi, beyaz unlu mamuller gibi yiyeceklerden ziyade sebze, kurubaklagil ağırlıklı beslenmeleri oluşturmalıyız.

Bitki çaylarına ara öğünler de yer vererek metabolizmamıza destek sağlayabiliriz.

Tatlı yemek istediğimizde, hurma, yerfıstığı ezmesi gibi ürünlerle tatlı yapabiliriz örneğin hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, içerisine şekersiz yerfıstığı ezmesi sürüp ardından benmari usulü eritilmiş bitter çikolataya batırarak ardından buzdolabında dondurarak kendinize çok güzel tatlılar yapabilirsiniz.

Ara öğünler de 1-2 adet yanında kahve ile tüketerek lifli bir tatlı tüketmiş olursunuz.

Yaz gelmeye yakınken yaz sebzelerinden faydalanarak bol bol salata ve yeşilliklere de sofralarımızda yer vermekte fayda olacaktır. Herkese güzel bir bayram sonrası ve toparlanma dilemekteyiz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap