SON DAKİKA
SON DAKİKA


İkinci beynimiz bağırsakların önemi
19.12.2021

Son yıllarda yapılan birçok çalışma bağırsaklarımızın vücut sağlığımız açısından çok önemli olduğunu aslında vücudumuzun ikinci beynimiz olduğunu göstermektedir. Bağırsak mikrobiyotası son yapılan çalışmalarda bizlere gösteriyor ki psikolojik yönden bile bizleri etkileyen bir duruma sahip halde. Bağırsak mikrobiyotamızı bozan etmenlere bakacak olursak;

*Aşırı şeker tüketimi

*Stres

*Gazlı içecekler tüketmek

*Aşırı işlenmiş gıda tüketmek

*Bol su içmemek

*Hareketsizlik

Gibi daha sayabileceğimiz bir çok sebep bağırsak mikrobiyatımızı zamanla kötü bakterilerin artmasına sebep olacaktır. Bağırsak sağlığı açısından yeterli seviyede lif tüketimi, su tüketimi bağırsak için olmazsa olmazlardandır. Psikolojik olarak iyi  hissetmek, stresten uzaklaşmak bağırsak mikrobiyotasını etkileyen etmenlerin başında gelmektedir. Günlük olarak muhakkak 30-40 dakika fiziksel aktiviteye ayırarak hem fiziksel hem de mental sağlığa iyi gelen aktiviteler yapılması gerekmektedir. Diğer yandan paketli gıdalardan uzak durarak, ara öğünler de meyve sebze tüketmek daha iyi olacaktır.

Bağırsak mikrobiyotasında lifli gıdalara yer vermek, bol bol sebze meyve tüketmek, tam tahıllardan faydalanmak büyük önem taşımaktadır. Günlük olarak yeterli su içmeyi ihmal etmemelisiniz. Son dönemlerde probiyotikler ve prebiyotikler de çok etkili olmaktadır. Hangi suç içeren probiyotik kullanmanız gerektiğini hekiminize danışarak karar vermeniz etkili olacaktır. Hipokrat: Bütün hastalıklar bağırsakta başlar, bağırsak hasta ise vücudun geri kısmı da hastadır der. Bu yüzden bağırsak sağlığı çok önem taşımaktadır. Bağırsak sağlığınıza önem göstermeniz tüm vücut için etkili olacaktır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap