SON DAKİKA
SON DAKİKA


İnsülin Direnci İçin Beslenme Önerileri
13.03.2022

Düzenli kan tahlili verdiğimiz durumlarda her zaman insülin durumumuza bakmamız bizim için faydalı olacaktır çünkü kimi zaman şekerimiz normal çıksa da insülin yüksekliğine bağlı, insülin direnci yani gizli şeker durumu ortaya çıkabiliyor. Bu yüzden insülini kontrol ettirip hekiminize danışmalısınız olası bir insülin direncinde nasıl beslenmeliyiz konusuna gelecek olursak.

Karbonhidrat tüketimimize dikkat etmeli yediklerimize önem göstermeliyiz, bunun için soframız da beyaz ekmek, hamur işleri, paketli rafine gıdaları çıkarmamız gerekmektedir.

Her gün soframıza salataları ekleyip bol yeşillikleri, meyve sebze tüketimimizi arttırmamız kontrollü şekilde yapılması gerekmektedir.

Örneğin pilav, makarna yerine bulgur pilavı, tam buğday ekmeğini tercih etmeliyiz,

Haftanın belirli günleri kırmızı et tüketip çoğunlukla sebze yemeği tüketmeli bunları tam buğday ekmeği ve muhakkak yoğurt grubu ile dengelemeliyiz.

Haftanın 1-2 günü balık tüketmeli, yanında mısır ekmeği ve tam buğday ekmeği tüketmelisiniz.

Her akşam öğününüz de 1 kase yoğurt eklemeliyiz özellikle ev yoğurdu olmasına önem göstermeliyiz.

Ara öğünler de eğer çok acıkmalar yaşıyorsak, galeta + 1 su bardağı ayran veya 1 porsiyon meyve + ayran veya 1 porsiyon meyve + 10 badem veya 2 ceviz gibi ara öğünler yaparak beslenmemizi dengelemeliyiz.

Gün içerinde 3 litre su içerek, vücudumuzu susuz bırakmamalıyız.

Meyveleri tek başına ve yoğun porsiyonlar da değil, porsiyon kontrollü ve yanına kuruyemiş veya ayran ekleyerek dengelemeliyiz.

Sarımsak gibi antioksidan maddeleri beslenmemize ekleyerek bağışıklığımızı güçlendirmeliyiz.

Gün içerisinde bitki çaylarını beslenmemize ekleyebiliriz.

Gün içerisinde 30-45 dakika olacak şekilde yürüyüşler ile fiziksel aktivitemizi destekleyebiliriz.

İnsülin direnci kontrol altına alınamazsa zamanla şeker hastalığına dönüşme şansı olacaktır, bel çevresi kalınlaşmamızı kontrol ederek bunu ideal sınırlarda tutmamız gerekiyor, vücut için kadınlar da 88 cm erkekler de 102 cm olarak bel çevresi standart alıp daha fazla olması insülin direncini ortaya çıkaracaktır.

Fazla kilonuz varsa kilo vermek insülin direncimizin oluşmasına etki edecektir bu yüzden kilo kaybı ile insülinimizi düşürebiliriz.

Bu önerilere dikkat ederek ve düzenli olarak egzersiz, kilo kaybı ile bu durumun önüne geçebiliriz, sağlıklı haftalar dilerim.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap