SON DAKİKA
SON DAKİKA


İyi Hissetmek, Vücudu Dinlemek Ve Beslenme
24.10.2021

Vücudumuz bize gün içerisinde yaşamda birçok sinyal verir. Biz bu sinyalleri her gün dinlemeli ve buna göre hareket etmemiz gerektiğini her zaman hemen anlayamayabiliriz. Beslenme bunun başında gelir, gün içerisinde midenizin kaç kez guruldadığını duydunuz ve buna kulak verdiniz, ya da ağızınız kuruduğunda nasıl bir çözüm buldunuz veya başınızın çok ağrıdığı bir beslenme kaynaklı olabileceğini hiç düşündünüz mü?

Akşam olup eve gidince şişlik hissi ve normal kıyafetten, ev kıyafetine geçince rahatlama hissiyle karşılaştıysanız, beslenme de düzeltilmesi gereken şeyler olabilir. Gün içerisinde birçok etkene maruz kalabilen vücutlarımız onu nasıl beslediğimizle alakalı da bağırsaklarımızdan bize sinyal göndermektedir, güne su içerek başlamak, sağlıklı beslenme alışkanlığını gün içerisinde sürdürerek devam ederek vücudumuzu rahatlatabiliriz. Gün içerisinde su içmeyi ihmal etmemeye özen gösteriniz, gün içerisinde rutin su tüketimi size iyi gelecek ve vücudumuzu besleyecektir. Kahvaltı yapan bir bireyseniz yumurta en güzel başlangıç seçeneği olacaktır. Öğle yemeklerinde yemekhanelerde maruz kaldığımız yüksek yoğunluklu seçenekleri düzenleyebilirsiniz bunu nasıl yaparız derseniz eğer, çorbayla başlayıp karbonhidrat kısmında değişiklikler yapmak etkili olacaktır, örneğin sebze + pilav + yoğurt çıkan menüde sebzeyi gerekirse 2 tabak alıp yoğurtla besleyici bir bütün oluşturabiliriz, öğlen saatlerinde yoğun karbonhidrat tüketmek gün içerisinde verimliliğiniz düşmesine sebep olabilir, başlarda pek anlamasanız da besinler bizim gün içerisinde ki verimliliğimizi etkileyen en önemli durumlardır.

Akşam olduğunda protein + sebze  ağırlıklı tüketmek örneğin ızgara balık + roka salatası gibi seçeneklerle vücudumuzu besleyebilir ve şişkinlik hissinin kurtulmasından yardımcı olabiliriz. Gün içerisinde maden suyu tüketebilir ve kaybolan elektrolitlerimizi yerine koyabiliriz. Gün içerisinde temiz havada yapacağımız 30 dakikalık egzersizler vücudumuza yine çok iyi gelecektir. En çok atlanan kısım da uyku… Verimli uyku uyuma, uykusuz kalmama ve günün gece saatlerinde uykuda kalınması vücut için önem taşımaktadır. Vücut sinyallerini dinleyerek uyku ritmine de önem göstermeliyiz. Diyet yaparken sadece beslenmeye odaklanıldığı için verim alınsa da sürdürülebilir ve uzun vadede olamamaktadır. Buna engel olmak için öncellikle bunun bir diyet olmadığını, sürdürülebilir bir yaşam için hareket edildiği akıllarda kalmalıdır. Böylelikle bu düzeni sürdürülebilir ve yaşamıma oturtarak ilerletebilirim. Tek yönlü asla bakmadan vücudumu dinleyerek hareket etmek en başarılısı olacaktır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap