SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kilo vermek için etkili 10 adım
26.12.2021

Kışın her zaman daha yemeğe meyilli ve hareketsizliğe elverişli oluruz, bunu kırmanın en güzel yanlarından biri daha düzenli alışkanlıkları harekete geçirmektir bunları 10 madde de belirtecek olursak;

1.Yeterli seviyede su içmek, kışın su içme oranımız ve isteğimiz soğuklarla birlikte azalmaktadır, buna elveriş etmeden yeterli seviyede su içmeyi ihmal etmemeliyiz.

2.Yoğun karbonhidrat içeren gıdaları sınıflandırmak, yani bir akşam yemeğinde sadece makarna yemek yerine peynirli makarna + salata veya köfte/tavuk + makarna + yoğurt gibi karbonhidratların porsiyonlarını azaltarak yanında ki protein ve liflerin miktarlarını arttırmak.

3.Yeterli seviyede meyve-sebze tüketmek, kışın bağırsak hareketlerimizin yavaşlamaması da adına muhakkak yeterli seviyede sebze-meyve tüketmemiz vücudumuza faydası çok olacaktır.

4.Hareket, havaların soğuması ile birlikte daha miskin olabiliyoruz, ama hareket her zaman vücutta mutluluk hormonlarını da arttırarak iyi hissettirmektedir, bu yüzden muhakkak hafta da 3 gün 30-40 dakika fiziksel aktivite yapmamız gerekmektedir.

5.Ayran, kefir tüketimi yine bağırsak sağlığı için sağlıklı ara öğünler yapmak önem taşımaktadır. Bu yüzden kefir, ayran, yoğurtlar ile ara öğünler yapabiliriz. Kefir + meyve veya Yoğurt + ceviz gibi ara öğünler.

6.Bitki çayları içmek, sağlık açısından günlük bitki çayı içmenin faydaları artık araştırmalarla daha da ortaya çıkmaktadır. Günlük olarak eğer gebelik, tansiyon gibi durumlar söz konusu değilse, yeşil çay, rezene çayı, melisa çayı hepsi metabolizmaya çok iyi gelmektedir.

7.Paketli gıda tüketimi, özellikle kışın akşam saatlerinde paketli gıda tüketimi, cips, çikolata tüketimlerin de porsiyon kontrolüne dikkat ederek, belirli seviyede tüketmek etkili olacaktır.

8.Kuruyemişlere ara öğünlere yer vermek, çikolata, cips gibi paketli gıdalar yerine kuruyemişler ile ara öğünler tüketmek her zaman etkili olacaktır. Hem kalori açısından dikkatli hareket ederek faydalı yağları, lifleri tüketmiş olacağız.

9.Akşam yemeklerine çorba içerek başlamak hem sıvı tüketmemizi arttırıp hem de yemek öncesi mide hacmimizi daha sakin şekilde doldurmaya başlayacaktır, öğünlere çorba ile başlayabilirsiniz.

10.Tam buğdaylara yer vermek, bu konuda kışın kurubaklagillerden, beyaz ekmek yerine tam buğday ve liflerden faydalanarak, daha lifli öğünler yapabiliriz.

Bu gibi önlemlere dikkat ederek aslında kışında kilo vermemiz mümkün olacaktır. Bu yüzden bu önerilere dikkat ederek, kilo kontrolünüzü kışın da sağlamanız mümkün olacaktır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap