SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kilo vermek için uyulması gereken bazı durumlar
24.01.2021

Kilo verme çok uzun senelerdir mücadele edilen konuların başında gelmektedir. O kadar çok üzerine düşünülen bu konuda sağlık doğrultusunda ilerlemek en sürdürülebilen yöntem olacaktır.

Çok fazla bu konuda düşünmemek, bu konuda bir beslenme uzmanı ile görüşme sağlanarak, hafta da 500 gram – 1 kilo arası kilo verme hedeflenerek ilerlenmesi gerekmektedir.

Çok hızlı verilen kilolar, kişiler için vücutlarında bir stres oluşturacaktır. Ve beslenme bozukluklarına sebebiyet verecektir. Sürdürülebilir olmayan bu listeler kişiler üzerinde olumsuz etki oluşturabilmektedir. Bunun yerine sürdürülebilir beslenme ile fiziksel aktiviteyi aktiviteyi hayatımıza koyarak ilerlememiz de fayda olacaktır.

Her gün 1-2 porsiyon süt grubu tüketmek,

Her gün 3-4 porsiyon meyve-sebze tüketmek,

Her gün kompleks karbonhidrat tüketmek, basit karbonhidratları tüketmemek,

Her gün 2-2.5 Litre su tüketmek,

Her gün 30 dakika fiziksel aktivite gerçekleştirmek.

Bu eylemleri hayatımıza katarak, sürdürülebilir beslenmeyi uygulamaya başlamamız gerekmektedir.

Unutmayın ki her birimize verilmiş bir beden var ve bu bedeni korumak, sağlıklı bir şekilde yürütmek için, sürdürülebilir beslenmeyi hayatımızı katmak kendimize yapacağımız en büyük iyilik olacaktır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap