SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ne yapabiliyorsam o!
5.04.2021

-Beslenme düzeninde hızlı kilo vermek isteyen kişiler genellikle vücutlarında bir anda değişiklik olsun isterler, sıklıkla bu değişikliği gerçekleştirir, ardından bunu koruyamazlar. Beslenmede süreklilik çok önemli olduğu için daha radikal kararlar almak bu sürecin en büyük destekçisi olacaktır.

Örneğin bir anda spora başlamaya karar aldınız ve ‘Haftada beş gün spora gideceğim’ dediniz fakat durum beş gün spora gidebileceğiniz kadar kuvvetli değil, hal böyle olunca dişinizi sıkıp beş gün güzelce gittiğiniz spor size eziyete, yoruculuğa dönüşebilir.

Bunun yerine ‘Haftada iki gün spor yapacağım’ derseniz sizi zorlamadan daha uzun süre spora severek gitmenize katkı sağlayacaktır.

Şu sıralar ramazanın da yakın olmasıyla birlikte ‘Ramazan gelsin ben zaten kilo vereceğim’ diyerek artan beslenme planları da yine aynı şekilde sürekliliği olmayan bir kararın neticesidir. Ramazanda dikkat edip kilo vermek elbette mümkün fakat bunun 12 ayda 1 kere olması yine bir iyi olmayan beslenme alışkanlığıdır.

Her zaman azar azar ne yaptığınıza bakın, bu size sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandıracaktır.

Su içme alışkanlığı bu şekilde kazanılmalıdır, azar azar suyu arttırmalısınız, hiç su içmeyen bireyden bir anda 3 litre su içmesini beklemek, onu zorlamak ve sudan soğutmak olacaktır.

Hareket, beslenme, su… Tüm bu alışkanlıkların temeli buradadır, azar azar ve severek hal böyle olunca her zaman işe yarayan bir yöntemle birlikte olmuş olacağız.

En sürdürülebilir olan ve sevdiğiniz yeme-yaşam davranışı bu olacaktır.

Böylelikle bunu stres yapmadan belirli bir süreye yaymadan sağlıkla kilo verme rutinine ve bedeninizi dinlemeye başlayacaksınız.

Beslenme bir dönem değil bir süreç, bunu her zaman böyle düşünün ve radikal değişiklikler sizi korkutuyorsa biraz sabrederek sürdürülebilir beslenmeyi deneyin, her zaman işe yarayan yöntem bu olacaktır. Sağlıklı günler.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap