SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sağlıklı beslenmede alışkanlıkların rolü
5.09.2020

Sürdürülebilir sağlıklı beslenmede önemli olan faktörlerin başında bir durumu benimsemek ve alışkanlık haline getirmek önemli olandır. Bir beslenme durumunu, su içmeyi, sebze-meyve tüketimini alışkanlık haline getirmek ve her gün düzenli uygulamak sağlıklı ve sürdürülebilir beslenmenin temelini oluşturmaktadır.

Sağlıklı beslenme sürecinde ilk yapılması gereken, uyanır uyanmaz bedeninizi su ile uyandırmaktır. Güne su ile başlayarak hem cildinizi hem bedeninize günaydın demenin bir yöntemidir.

Uzun saatler çalışan ve hareket eden bir bireyseniz sağlıklı bir beslenme sürecinde sağlam bir kahvaltı alışkanlığı bu rutinin parçası olacaktır.

Gün içerisinde düzenli ve yavaş yavaş su tüketimi sizi baş ağrılarından, halsizlikten ve terle kaybettiğiniz suyu yerine koymanızı sağlayacaktır. Düzenli fiziksel aktivite yapmak hayatımızın bir parçası olmalı ve bu süreçte her gün düzenli olarak 30 dakika yürüyüş yapmak bedenimiz için iyi bir alışkanlık oluşturacaktır.

Günlük sebze meyve tüketimi toplamda 5-6 porsiyon olarak ara öğünlere eklemek çok yararlı olacaktır. Bu alışkanlıklar hem de bağırsak sağlığımıza da çok iyi gelecektir.

Örnek oluşturabileceğimiz bağırsak dostu ara öğünlere örnek verecek olursak:

1 su bardağı kefir + 1 armut

10 badem + Yeşil çay

4 dilim karpuz + 1 porsiyon peynir

2 kepekli galeta + 1 su bardağı ayran

Gibi ara öğünler yapmak ve bunları yaşantımıza oturtmak sağlıklı beslenmenin temelini oluşturarak bize ve rutinlerimize iyi birer alışkanlık katacaktır.

Düzenli ve rutinli bir hayat oluşturmak için, her gün bir alışkanlığı yapmak ve yavaş yavaş uygulayarak yaşantınıza oturtmak bir yerden sonra rutin haline gelerek bedeninize yardımcı olacaktır.

Bu konuda ne olursa olsun beslenmenin bir bütün ve sürdürülebilir olmasını asla unutmadan ilerlemek gereklidir.

Sürdürülebilir sağlıklı nice beslenme günlerine...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap