SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sağlıklı beslenmeyi sürekli ertelemek
29.11.2020

Beslenme sürecinde yapılan en büyük yanlışlardan biri “yarın başlayacağım” “haftaya başlayacağım” gibi ertelemelerdir. Erteliyoruz erteliyoruz fakat neyi bekliyoruz veya neyden korkuyoruz, hep erteleyerek hedefe ulaşmamızı zorlaştırıp bunu daha imkansız ve zorlayıcı hale getirmiş oluyoruz.

Sağlıklı beslenmeyi ertelemek için hiçbir sebep üretmememiz gerekmektedir, hemen şu an buna başlamamak için hiçbir sebebiniz yok. Bu sürdürülebilir beslenme 1 hafta 1 ay sonra size inanılmaz hissettirecek ve kendinizi daha zinde hissetmek yaşayabileceğimiz en güzel bedensel yanıt olacaktır.


Ertelemek bizi sonuca ulaştırmayacaktır, bu sürece adaptasyonumuzu zorlaştıracaktır, herhangi bir sağlıklı beslenme programına başlamak için hemen bugün başlayın, bu uzun bir süreç ve bu süreci eğlenceli hale getirmek için fırsatlar oluşturmalıyız. Bu süreçte her gıdayı yiyebileceğimizi ve porsiyon kontrolünü öğrenerek hareket etmeliyiz.

Bu süreçte aktiviteyi hareketi aktif hale getirerek, düzenli spor alışkanlığı kazanmak vücut ve kilo kaybı için faydalı olacaktır. Su içmeyi ihmal etmeden, günde yeterli miktarda su ve bitki çayı ile metabolizmayı hızlandırabiliriz.

Bu uzun bir süreç bu süreçte haftalık olarak kilonuza değil belirli bir ayın sonunda kilonuza ve hissettiğiniz hislere göre hareket etmelisiniz. Haftalık olarak verdiğiniz kilolara odaklanmaktan vazgeçerek genel tabloya kulak asmalısınız.


Bu süreçte neler öğrendiniz, sağlıklı beslenmeyi kendinize uyarladınız mı, bunu sevdiniz mi ve sürdürebiliyor musunuz ve size iyi geliyor mu?

Bu soruların cevabı evet ise zaten güzel bir süreci yönettiğiniz anlamına gelmektedir, bunu ertelemeden devam ettirdiğiniz sürece sonuca başarıyla ulaşacağınız anlamına gelmektedir.

Bundan vazgeçmeden kendinize yeni motivasyon yolları bularak bu süreci eğlenceli hale getirip sürdürerek ilerleyin ve pes etmeyin.

Sağlıklı günler dilerim.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap