SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sağlıklı Hızlı Kilo Verme Tüyoları
30.01.2022

Yaz yaklaşırken en çok istediğimiz şey şüphesiz hızlı kilo vermek, belirli bir ödem veya sıvı, yağ kaybını gerçekleştirmek oluyor. Bu durumlar da yapılması gereken, az kalan birkaç kilonuz için önerilerde bulunacak olursak, belirli özel maddeleri gerçekleştirebiliriz, fakat 5 kg ve daha üzeri bir kilonuz varsa; belirli bir beslenme programı dahilinde, beslenme uzmanı ile çalışarak sürdürülebilir beslenme davranışları gerçekleştirmemiz gerekmektedir.

Önerilerde bulunacak olursak;

-Her gün muhakkak 3 litreye yakın sıvı tüketmeniz gerekmektedir. Vücutta fazla biriken suyu, ödemi kaybettirecek en iyi durum su içmektir.

-Kahvaltılarınıza muhakkak yeşillikleri, mevsim yeşilliklerini ekleyelim, maydanoz, kırmızı biber gibi sebzeleri kahvaltımıza eklediğimiz 1 yumurtanın yanına muhakkak ekleyelim.

-Kahvaltılar da yeşil çay, beyaz çay gibi metabolizmamızı destekleyen, ödem atmaya yardımcı da olan bitki çaylarından faydalanabiliriz.

-Her gün meyve-sebze tüketimini desteklemeli ara öğünlere meyve + kuruyemiş gibi doyurucu ve lifli öğünler ekleyerek, hem doygunluğu sağlayabiliriz hem de yağ yakımıza destek verebiliriz.

-Akşam öğünlerimizi ham protein + bol yeşillik kombinasyonları ile yapmak çok etkili olacaktır örneğin; ızgara balık + bol salata + soda gibi veya kıymalı sebze yemeği + bol yeşillikli salata gibi.

-Akşam yemeklerinden sonra da bitki çayı ile günü destekleyebiliriz.

-Öğlen yemek yeme alışkanlığınız yoksa sabah; ara öğün; akşam olarak günü planlayabilirsiniz, örneğin; sabah yumurtalı, peynirli ve bol yeşillikli salata, tam buğday ekmeği ile sağlam bir kahvaltı yaparak ara öğünlerimizde; lif + protein olarak kombinasyon ile örneğin; 1 kase yoğurt tarçın serperek + 1 elma + 2 ceviz gibi ara öğün tüketerek akşam öğününde; protein + salata kombinasyonu yaparak ilerleyebiliriz.

-Gün içerisinde 40-45 dakika fiziksel aktivite yaparak bu süreci desteklemek, yüksek tempoda sporlar yaparak bu süreci hızlandırabiliriz.

-Gün içerisinde sade maden suyu, sade türk kahvesi veya filtre kahve tüketebiliriz.

-Canımızın tatlı çektiği zamanlarda, hurma, yerfıstığı ezmesi + muz gibi seçeneklerle ara öğün yaparak tatlı isteğimizi gerçekleştirebiliriz, hem de sağlıklı yağlardan ve liflerden faydalanmış oluruz.

-Uyku düzenini sağlamak ve korumak; metabolizmanın çalışması için en elzem konulardan biridir, bu yüzden 6-8 saat gece uykusu uyumak çok etkili olacaktır.

-Bu önerileri sağlayarak ve bir beslenme uzmanından destek alarak, yaza az kalırken fazlalık olan kilolarımızdan eksiklik sağlayabiliriz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap