SON DAKİKA
SON DAKİKA


Su içmek kilo vermeye yardımcı etmelerin başında geliyor
29.08.2020

 
Su kilo vermeye yardımcı oluyor. Su içmek bazen diğer çay, kahve gibi sıvı içeceklerle karşılaştırılıyor. Ancak su dışında kalan tüm içecekler şeker, kafein, kalori, tatlandırıcı, asit veya tüketmeyi pek istemeyeceğiniz gıda kimyasalları içeriyor. Bu içeceklerin yerine su tüketimine daha çok ağırlık verilmeli.

Tok hissetmeyi sağlar. Eğer diyet sırasında su içimi doğru bir şekilde kullanılırsa zayıflama için çok büyük faydaları olur. Su kalorisiz bir üründür.

Üstelik içerisinde hiçbir yararsız bir madde bulunmaz. Suyun tokluk hissiniz arttırıcı özelliği vardır. Bu yüzden diyet sırasında bol su tüketmek kilo vermeye yardımcı olur. Böylece hem tokluk hissini artmış olur hem de vücutta doğru kim yasalenzim hareketi sağlanmış olur.

Ayrıca metabolizmanın az ve sık uyarılması ile devamlılık sağlanmış olur. Sindirime yardımcı olur. Yemekten önce içilen su iştahı azaltır ve tokluk hissiyaratır. Yemekten sonra içilen su ise gıdaların sindirim sisteminde daha kolay parçalanmasına yardımcı olur.

Aynı zamanda su kabızlık sorununu önler. Enerjiyi arttırır. Su enerji vermez ancak susuz kalındığında enerji kaybına yol açar. Bunun nedeni sıvı kaybına bağlı olarak kas hücrelerindeki elektrolitlerin büzüşmesidir. Kas hücreleri yeterince sıvı alamadığında “kas yorgunluğu” yaşanır ve kendinizi halsiz hissederseniz. Metabolizmayı hızlandırır. Soğuk su içtiğinizde metabolizmanız suyun sıcaklığını vücut sıcaklığına getirmek için ekstra enerji harcar ve bu işlem sırasında daha fazla kalori yakılır.

Metabolizma soğuk su içtikten 10 dakika sonra hızlanmaya başlar. Yaklaşık 30-40 dakika sonra en yüksek noktasına ulaşmış olur. Bu kilo vermeye büyük bir etkisi olmayabilir ancak yakılan her ekstra kalori uzun dönemde fayda sağlar.

Günde en az 12 bardak su tüketilmeli. Su ihtiyacı kişiden kişiye değişir ancak yetişkin bireylerde ortalama iki üç litre suya ihtiyaç vardır. Bu su tüketimini kilonuz 30-33 ml olarak hesaplayabilirsiniz.

Ayrıca su içmek için susamak beklenmemeli. Ortalama her saat için 1 bardak su içilmelidir. Suyu bekleyerek yavaş yavaş içmek sindirim için daha yararlı olacaktır.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap