SON DAKİKA
SON DAKİKA


Tartı meselesi
17.01.2021
Diyet sürecinde olan bireyler genellikle her gün tartılmak ve sonucu görmek isterler, bu istemediğimiz bir durumdur çünkü vücudumuzun su tutma özelliğinden dolayı kilo değişimlerimizin sık sık yaşanması çok olası bir durumdur, bununla birlikte içtiğimiz su miktarı, yediğimiz gıdanın içeriği (karbonhidrat) gibi sebepler vücudumuzun bu durumunu etkilemektedir, bu yüzden sıklıkla tartılmak çok önermediğimiz bir durumdur.
En doğru ölçüm hafta da bir kez ve aynı şartlar altında yaptığımız ölçümdür, örneğin her pazartesi sabah aynı kıyafetlerle tartılmak gibi.

Şu gibi durumlar olduğu zaman tartılmaktan kaçınmalıyız;
Konstipasyon (kabızlık) yaşıyorsak,
Yoğun stres dönemlerinde,
Regl dönemlerinde,
Seyahat sonrası,
Egzersizden hemen sonra

Bu durumların ardından hemen tartılmak doğru bir yöntem olmayacaktır, aynı zamanda ağır egzersiz sonrası vücudun 12 saatlik bir periyotta dinlenmiş olması gerekmektedir.
Seyahatler sonrası da hemen aynı şekilde ifade etmekteyiz, vücudun dinlenmiş olarak tartılması gerekmektedir.
Bu yüzden kilomuzun bir takıntılı hal oluşturmaması içinde sıklıkla tartılmak iyi bir yöntem olmayacaktır, bu nedenle düzenli bir şekilde kontrollü olarak hafta da bir kez kilo probleminiz yoksa on beş günde bir veya ayda bir tartılma periyotlarına uzatarak bu süreci devam ettirebilirsiniz, düzenli her gün tartılmalarda vücudunuzun gerçek kilosunu anlamanız mümkün olmayacaktır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap