SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yaz için sürdürülebilir beslenme alışkanlıkları
15.05.2022

Yaz yaklaşması ile diyet yapmalar, spora başlamalar artışa geçmiş durumda. Aslında bir dönemlik değil her zaman sürdürülebilir alışkanlıklar ile bu davranışlarımızı desteklememiz gerekiyor. Örneği su içeceksek düzenli miktarda bu 3 aylık süreçte değil tüm yıl boyunca olmalı.

Sadece yaz gelmesi havaların ısınması pozitif bir motivasyon oluşturabilmektedir, dışarıda spor yapmamızın artışı, su içmemizin desteklenmesi, daha canlı olmamız, havanın erken aydınlanmasıyla kolay uyanmamız gibi faktörler bunu arttırabilir.

Bu yaz kalıcı da değişikler yapmak için beslenmeye ve kilo vermeye dair öneriler de bulunacak olursak şu şekilde sıralayabiliriz;

-Her gün belirli seviye de su içmeye odaklanın, 2 litre altına düşmeyin.

-Taze sebze-meyve tüketerek her gün lif alımına destek olun. Ara öğünlere meyvelerin yanına kefir, ayran veya yoğurt ekleyerek tokluk sürenizi arttırabilir ve daha keyifli hale getirebilirsiniz.

-Daha çok fırında sebzelere, taze yeşilliklerle yapılmış salatalar ile sofranız da renkleri arttırarak beslemenizi çoğaltabilirsiniz, insan yazın daha hafif ve fresh beslenmek istediği için kırmızı et tüketimini hafta da maksimum 2, beyaz et tüketimini ise 3-4 gün olarak planlayabilirsiniz.

-Balık tüketimini arttırarak sağlıklı akşam yemekleri oluşturabilirsiniz, bol yeşillikli salatalar ile destekleyerek.

-Sindirimi yormaması açısından, hemen uyumadan önce yemek yemeğe ara verebiliriz, yürüyüşler yapıp, ılık duşlar aldıktan sonra uykuya geçmek vücut için daha faydalı olacaktır.

-Psikolojik olarak rahat hissetmek hiç görünmese de beslenme sürecinin en önemli parçasıdır, çünkü hislerimiz, duygularımız besinleri seçmemizde en önemli faktörlerin başında gelir, bu yüzden daha iyi hissetmek için daha rahat ve şişlik hissetmediğimiz beden bize daha iyi gelecektir.

-Besinlerle aramız da herhangi bir mesafe oluşturmadan porsiyon kontrollü tüketmek her besinle aramızdaki ilişkiyi iyileştirmeye yarayacaktır.

-Yaz için  daha hafif ve iç ısıtan tatlarla sürdürülebilir beslenme alışkanlıkları oluşturmanız dileğimle…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap