SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yaz-kış döneminde bağışıklığı sağlamak
6.03.2022

Havalar bir gün yaz bir gün kış gibi olduğunuz zamanlar hasta olmamak imkansız haline geliyor. Böyle mevsim geçişlerinde bağışıklığı desteklemek için bazı beslenme önerileri verecek olursak; Her gün mutlaka taze sebze meyve tüketmelisiniz, portakal, mandalina, nar gibi mevsim meyvelerini antioksidan içerikli meyvelerden tüketilmelidir. Her gün süt grubuna beslenmenizde yer vermelisiniz, her gün 1-2 kase yoğurt, ara öğünler de kefirle desteklenmelidir. Sabahları zencefilli limonlu sıcak sular içebilirsiniz. Gün içerisinde 3 litreye yakın su içerek vücudun suyu ihmal etmeden tüketmeliyiz.

Her gün havalara da dikkat ederek 30 dakikalık egzersizler yaparak metabolizmayı hızlandırabiliriz. Tam buğday gıdalardan faydalanarak , lifli besinleri akşam yemeklerinize ve kahvaltılarınıza ekleyebilirsiniz. Sebze tüketimini ihmal etmeden her gün sofranızda bir sebze yemeği veya haşlanmış sebzelerden oluşan salatalardan oluşturabilirsiniz. Haftanın 1-2 günü balık tüketerek, omega-3 almayı ihmal etmemeliyiz, balığı kızartma olarak değil ızgara ve buğulama olarak tercih etmelisiniz. Beslenmemizde bu noktalara dikkat ederek, her gün bağışıklığınızı destekleyecek maddelerine yerine getirerek, vücudumuzu hastalıklardan koruyabiliriz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap