SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yemek Bozuklukları ve Kişisel Farkındalıklar ve Beslenme
14.11.2021

Yemek Bozuklukları ve Kişisel Farkındalıklar ve Beslenme Son zamanlarda ülkemizde gittikçe artan yeme bozukluklarını sebepleri sorgulandığında bir çok sebep önümüze gelmektedir. Bunun en büyük sebeplerinden biri büyüme çağında çocuklara verilen sözsel karşılıklar olabilmektedir. Çocuk yaşta beslenmeyi öğreten en temel birim ailedir. Aile ne kadar iyi ve bilinçli yaklaşırsa bu durumlara yakalanma oranımız o kadar azalır.

Beslenme kişisel bir alan olduğu için bu konuda kişiler hakkında yorum yapmak bize düşmemektedir. Kişinin dış görünüşü sağlığı ile ilgili karar verebileceğimiz anlamına gelmemektedir. Artık kaynaklar bize “ideal kavramının” çok farklı olduğunu öne sürüyor, sizin için ideal kavramı, x kiloda olmak olsada artık uyku, hareket, psikoloji ve nasıl hissettiğimiz bizim idealimizi oluşturacaktır. Bu yüzden kilo hakkında çok fazla düşünmemek ve bunu takıntı haline getirmemek gerekiyor, önemli olan sürdürülebilir sağlıklı beslenme eylemlerini gerçekleştirebilmek. Kilomuzu etkileyen bir çok etken olmasıyla birlikte artık araştırmalar bize gösteriyor ki en büyük etmende genetik faktörler, bunu arka plana atmamamız gerektiğini artık biliyoruz. Bu yüzden önemli olan sürdürülebilir beslenme alışkanlıklarınızı hayatınıza eklemeniz, hareket etmekten keyif almanız, su içmeyi alışkanlık haline getirmeniz ve sağlıklı beslenmeyi dengelemeyi öğrenmeniz elzemdir. Sağlıklı beslenmek vücudumuza iyi bakmamız için yapmamız gereken ilk eylemlerdendir.

Düzenli uyku ve su içimi ile destekleyerek, bu nokta da sağlıklı gıdalara da ulaşım önemli bir durumdur. Sağlıklı sebze meyve tüketimi, meyvelere sebzelere ulaşım ve tazeliklerinden emin olmak için, Pazar ve tarım yapan üreticiye direkt ulaşım konusunda semt pazarlarından alışveriş yapmak, yenilebilecek kadar sebze meyve alışverişi yapıp, israfında önüne geçmek hem ekonomik açıdan hem de ekolojik açıdan önem taşımaktadır. Bu yüzden yerli satıcıyı destekleyip, israf olmasında da kaçınarak sürdürülebilir beslenmeyi devam ettirebiliriz. Her zaman en sağlıklı olan sürdürülebilir beslenme, sürdürülebilir tarım, sürdürülebilir psikolojidir, kendinize saygı ve sevgi duyarak ilerlemekte fayda var.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap