SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yeni yıl sağlıklı beslenme hedefleri
2.01.2022

Her yeni yıla girerken yeni hedefler koyar ve bunun motivasyonu ile yenil yıl heyecanımız artar, ama bu heveslerimiz çok uzun sürmeyebiliyor çünkü çok yüksek ve sert hedefler koymamız ona ulaşamadığımız her an bizi ondan uzaklaştırabiliyor. 

Örneğin çoğu insan kendine dair şöyle yeni yıl hedefleri koymaktadır;

-Bu yıl hafta da 5 gün spor yapacağım,

-Bu yıl şeker tüketmeyeceğim,

-Bu yıl her gün şu kadar saat spor yapacağım,

-Her gün diyet listeme uyacağım,

Gibi gibi birçok hedef konulmaktadır, ama asıl görülmesi gereken o an değiş, işleyiştir. Kolay ulaşamayacağımız hedefler koymak bizi her zaman zorlayacaktır. Bu yüzden daha ulaşılabilir ve makul hedefler koymak her zaman daha etkin olacaktır.

Örneğin;

-Bu yıl su içmeme özen göstereceğim,

-Her gün 10 dakika esneme hareketleri yapacağım, mesela bu 1 saatte olabilirdi ama bunu uzun tutmak motivasyonunuzu kırabilir, yapmak istemeyebilirsiniz bunun yerine 10 dakika yapmak daha cazip geleceği için yapma motivasyonunuz artacaktır.

-Beslenmeme dikkat edeceğim, genel bir şart koymuyorum, sürdürülebilir beslenmenin esaslarını alarak ilerliyorum.

-Aktif olmaya gayret edeceğim, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım, yapmak zorundalığı hissetmeden severek yapmalıyım.

-Meyve sebze tüketimimin farkında olacağım, her gün 1-2 porsiyon tüketmeye gayret edeceğim.

-Kendime daha değer verdiğim bir yıl olmasını sağlayacağım. Asıl mesele burada başlıyor, bu yıl sert ve katı diyet psikolojisine girmeden, daha esnek ve daha rahat modeller ile ilerleyerek, daha öz farkındalıkla kendinize kötü davranmadığınız, daha ılımlı ve sürdürülebilir beslenme alışkanlıkları kazandığınız bir yıl olmasını temenni ediyorum. Yılbaşından sonraki günler de detoks gibi programlar yapmanıza gerek yok, su içmeyi ihmal etmeden, fiziksel aktivitenizi gerçekleştirerek ilerleyebilirsiniz. Herkese sağlık dolu bir yıl diliyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap