SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bacasız sanayinin dumanı tütsün
26.02.2022
 

Türkiye, dünya üzerinde turizm potansiyeli en yüksek ülkeler arasında bulunuyor… 
En çok turist çeken ilk 10 ülke içerisinde bulunan ülkemiz, Dünya Miras Listesi’nde de 19 farklı mekânla yer alıyor.
Çok geniş turizm çeşitliliğine sahibiz, jeopolitik ve stratejik olarak önemli bir pozisyondayız.
Fakat bu potansiyeli verimli bir şekilde kullanabiliyor muyuz ya da turizm pastasından hak ettiğimiz payı alabiliyor muyuz tartışılır...
Özellikle son iki yıldır tüm sektörler gerek salgın gerekse günden güne etkisini gösteren ekonomik krizle baş etmeye çalışıyor.

Toplumun tüm kesimleri zor günler geçiriyor…

Ciddi sıkıntılar yaşayan sektörlerin başında ise turizm geliyor.

Turizm sektörü sadece Türkiye’nin değil, tüm dünya ülkelerinin bacasız sanayisi ve yüz binlerce insanın geçim kapısı...
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, 2022'nin daha iyi bir yıl olacağı konusunda umutlu olduklarını vurgulayarak, "Yeni hedeflere odaklanacağımız, sektörümüzü daha iyi yarınlara hazırlamamız gereken bir sürece girmiş bulunuyoruz. 2022 yılında 45 milyon ziyaretçi ve 35 milyar dolar turizm geliri hedefliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Bu rakam turizm sezonu öncesi sektörde beklentileri artırdı.

İşlerini şansa bırakmak istemeyen turizmciler, Antalya’da sezon öncesi eş zamanlı fuarlar düzenleyerek ‘Sektörün Başlıca Sorunları’nı masaya yatırıyor.
Sorunları ve beklentileri dile getirerek, eksikler noktasında çözüm arıyorlar.

Sadece ülkemizin değil dünyanın da deneyimlemediği bir pandemi sürecinde turizmi yaşadıklarını belirten Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Genel Başkanı Ülkay Atmaca; bu süreçte büyük kayıplar yaşansa da böyle bir dönemde turizm faaliyetlerini sürdürerek; turist ağırlamaya devam etmenin ve ayakta kalmanın büyük bir başarı olduğunu belirtti.
“Güvenli Turizm Sertifikası” kavramı sayesinde Türkiye’nin 2020’yi 9 milyonun üstünde bir rakamla kapadığını hatırlatan Atmaca; “Bu sertifika sayesinde, kısa sürede tüm önlemleri alarak, tanıtım çalışmalarımızı ana turizm pazarlarımızda yaptık ve hemen akabinde de uçuşlar başladı.

Bu da 2020’yi beklenenden daha az hasarla atlatmamızı sağladı. Benim 2022 yılı için ümidim fazla, özellikle 2020 ve 2021’deki tatil beklentilerini pandemi nedeniyle gerçekleştiremeyen kitlenin ülkemize yoğun ilgi göstereceğini düşünüyorum.

Antalya’da 4 yeni otel açıldı, 150’den fazla açık otelimiz var.
Kısaca, 2022’ye bence çok iyi bir başlangıç yaptık. Çok büyük ve spesifik bir kriz olmazsa 2019’daki tarihi başarıya yakın bir sezonun 2022’de bizi beklediğini öngörüyorum” dedi.
Sonuç itibarıyla yürütülen tüm bu çalışmalar ışığında, yüz binlerce kişiye istihdam sağlayan turizm sektörü, atılacak yeni adımlarla yaşanan kayıpları giderecekleri noktasında umutlu…
Bekleyip görelim.


 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap