SON DAKİKA
SON DAKİKA


Cesaretin Sembolü!
14.08.2021

Henüz 15 yaşındayken bölücü terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Trabzon’un ve Türkiye’nin cesaret sembolü Eren Bülbül, önceki gün vefatının 4’üncü yılında dualarla anıldı.  

Şehit edilmeden kısa süre önce sosyal medya hesabından paylaştığı, “Biri de çıkıp demiyor ki iyi ki varsın Eren” sözleri hepimizin yüreğini dağlarken, hafızalara kazındı…

Kim bilir yaşadığı hangi duygunun sonucunda dile getirdi o kelimeleri…

Bu söz herkesi derinden etkilerken, tüm Türkiye o gün bugündür tek bir ağızdan “İyi ki varsın Eren” diyor…

İsminin anlamı da “Cesur, yiğit adam” olan Eren, kısa ömrüne acılar ve sıkıntılar sığdırdı…

Ve yetim bir çocukken herkesin evladı oldu…

Ayşe ve Hasan Bülbül çiftinin çocuğu olarak 1 Ocak 2002 tarihinde dünyaya gelen Eren Bülbül, Maçka ilçesine bağlı Köprüyanı Mahallesi'ndeki tek katlı evde büyüdü. Köprüyanı İlkokulu ve Çatak İlköğretim Okulu'ndaki eğitiminin ardından, Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne devam eden Bülbül, 2016 yılında babasını kaybetti…

Çevresinde Trabzonspor'a olan tutkusuyla tanınan Eren Bülbül, okuldan geri kalan zamanlarda yevmiye usulüyle bahçe işlerinde çalışarak ailesinin geçimine katkı sağladı.

Kısa süren hayat yolculuğu boyunca annesi ve 12 kardeşi ile ekonomik zorluklarla mücadele eden Eren, Maçka ilçesi kırsalında, 11 Ağustos 2017'de bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında hayatını kaybetti…

Aynı çatışmada, iki çocuk babası Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik de şehit oldu. Eren Bülbül'ü korumak için 41 yaşında 41 kurşun yiyen ve doğum gününde şehit olan Ferhat Gedik de gösterdiği kahramanlık ve kararlılıkla herkesi yasa boğdu.

Ve Eren'in adı o gün bugündür başta Trabzon olmak üzere birçok şehirde okul, cami, kütüphane ve tünelin yanı sıra farklı mekanlarda yaşatılıyor.

İlk olarak o dönem eğitimini sürdürdüğü Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin adı Maçka Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirildi. Maçka Belediyesi tarafından ilçe merkezinde yaptırılan camiye de "Eren Bülbül Camii” adı verildi. Yine ilçe yolu güzergahındaki bir tünele "Eren Bülbül" adı verildi. Başar Mahallesi'ndeki ilkokulda "Şehit Eren Bülbül" adına kütüphane ile Bekçiler mevkiinde de hatıra ormanı oluşturuldu.

Trabzon merkezde de stadyumda, okullarda, üniversitelerde, cadde ve sokaklarda çeşitli şekillerde adı yaşatılan Bülbül anısına voleybol, futbol ve wushu turnuvaları düzenlendi.

Türk Hava Yolları’nın filosuna katılan rüya uçağa Şehit Eren Bülbül anısına "Maçka" ismi verildi. Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, eğitimde kullandıkları Bayraktar TB2 SİHA'lardan birine Eren'in adını verdiklerini duyurdu. Yine Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ünye ilçesinde yapılacak bir anaokuluna Eren Bülbül isminin verileceğini açıkladı. 

Bülbül'ün adına Somali'de de "Eren Bülbül Yetimhanesi" açıldı.

4 yıl boyunca yeğenine ve yeni doğan çok sayıda çocuğa Eren adı verildi…

Son olarak Eren Bülbül ve Ferhat Gedik’in hayatlarını konu edinen “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filminin çekimleri Trabzon’da devam ediyor. 29 Ekim'de vizyona girmesi planlanan film büyük ilgiyle bekleniyor…

Sözün özü; Eren Bülbül ismi, cesaretin sembolü olarak hem ülkenin dört bir yanında hem de 83 milyonun kalbinde yaşamaya devam edecek…

İyi ki varsın Eren!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap