SON DAKİKA
SON DAKİKA


CHP’de il başkanı olmak varmış!
29.01.2019

CHP gerçekten ilginç bir parti…

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında önceki gün 18 saat süren Parti Meclisi Toplantısı’nda belediye başkan adaylarının büyük çoğunluğu belirlendi…

Buraya kadar her şey normal…

Normal olmayan ise daha toplantı sürerken CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun sosyal medyadan istifa ettiğini duyurması oldu. Haber toplantının gündemine bomba gibi düşerken, koskoca Genel Başkan hemen toplantıya ara verip Kaftancıoğlu’nu aramak zorunda kalıyor.

Trabzon’dan tecrübeli (!) olduğumuz için istifa açıklamasını duyduğumda, daha haberi okumadan acaba İstanbul’un hangi ilçelerinin adaylarını beğenmemiş dedim. Ardından da istemediği bazı isimlerin aday gösterilmesinden kaynaklanan tepki olduğu ortaya çıktı.  

Sonra ne oluyor?

Kaftancıoğlu, yönetimi ile bir araya gelerek 7 saat sonra istifadan vazgeçtiğini duyuruyor!

Madem istifa ettin niye döndün bu kararından! “İstediğimi aldım geri çektim” diyorsan eyvallah. Kamuoyu önünde genel başkana karşı ‘istifa ettim’ tehdidi kendisine ne kazandırdı ne kaybettirdi?

Cevabını artık Kaftancıoğlu verir!

***

Şu bir gerçekçi CHP ne çekiyorsa kendi iç çekişme ve hizip anlayışından çekiyor. Bunun adı “Parti içi demokrasi değil, hizipleşme kültürüdür.” Her zaman söylüyorum CHP’de milletvekili, genel başkan yardımcısı, parti meclisi üyesi olmanın hiçbir önemi ve değeri yok.

En önemli görev il başkanlığı…

Genel başkanına Türkiye’de gözlerin üzerine çevrildiği bir toplantıya ara verdirip telefon açtıracak kadar önemli bir görev!

Bir genel başkan düşünün ki sürekli tehdit altında…

CHP dışında hangi partinin il başkanları aday beğenip beğenmeme noktasında genel başkan üzerinde böylesine tehdit ile baskı kurabiliyor.

Burada sorun kimde? İl başkanlarında mı yoksa her kararı onların vermesine boyun eğen genel başkanda mı?

***

Kadın haklarını her zaman ve her koşulda savunan bir gazeteci olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki CHP hiçbir şeyden çekmedi kadın il başkanlarından çektiği kadar…

Trabzon’da “Biz ön seçim istiyoruz” diye partiyi işgal ettirip tehdit ile dediğini yaptıran yapı unutulur mu?

Bakın Trabzon CHP’de 31 Mart seçimleri öncesi hiç ses çıkıyor mu?

Büyükşehir adayı yok. Üç dört ilçe dışında kimse ortada yok.

İttifak adayı Atakan Aksoy umurlarında değil…

CHP; İstanbul, Ankara, Antalya, Eskişehir, İzmir, Adana gibi büyükşehirlerde ilk kez böylesine iddialı şekilde tarih yazmak için çalışırken, Trabzon’da neredeyse kepenkler kapanmış durumda. Heyecan sıfır. Kimin umurunda…

Peki CHP Trabzon’da kimlere emanet!

Özet olarak CHP kendi içinde birlik ve dirliği sağlamadıktan sonra başarı beklemek zor…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap