SON DAKİKA
SON DAKİKA


Gurur günü!
23.04.2022

Bugün herkes için gurur kaynağı olan bir günü yaşayacağız.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta coşkuyla kutlanacak.

İki yıldır koronavirüs salgını dolayısıyla hakkıyla yapılamayan 23 Nisan kutlamaları, inanıyorum ki bu yıl renkli görüntülere sahne olacak…

Çocuklar Atatürklü, bayraklı tişörtlerini giyip, ellerine Türk bayraklarını alarak kendilerine armağan edilen bayramda hem eğlenecek hem de gururlanacaklar.

Ve tabii ki Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasının ve Atatürk’ün söylediği “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözü ile egemenliğin ilân edilmesinin 102. yıl dönümü.

Atatürk’ün dile getirdiği ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de büyük harflerle yer alan bir cümle, dört kelime ile ancak bu kadar anlamlı olabilirdi!

Herkesin şimdiden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasının 102’nci yıl dönümünü kutluyorum.

***

Ve 23 Nisan tarihinin bizim için ayrı bir önemi daha var… 

Gazetemiz Karadeniz’in 44. kuruluş yıl dönümü…

Dile kolay neredeyse yarım asırdır bölgenin adeta gözü, kulağı, sesi olarak hizmet veren bir gazete gerçeği.

Bu sektörün geçmişinde gazetecilere haklarını vermemek için gazete çıkarmayan patronlar olduğu gibi, çalışanlarına en iyi şartları sağlayan patronlar da var…

İşte onlardan biri, eski Devlet Bakanı, Trabzonspor Onursal Başkanı ve Tek-Art Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yılmaz…

Uzun yıllar önce 1 milyon tirajı aşan Güneş Gazetesi ile medya sektörüne girdi…

Sonra memleketi Trabzon’un güçlü bir medya kuruluşu olsun istedi…

Türk basınının bölgesel amiral gemisi olan Karadeniz Gazetesi’ni kanatları altına alıp yatırımları ile geliştirerek dev bir marka haline getirdi.

Türkiye’de hiçbir Anadolu basınının sahip olmadığı imkânları Trabzon’a taşıdı.

Kendi matbaasını kurdu.

Ve ayakları üzerinde duran bağımsız bir medya kuruluşu oluşturdu…

Tüm bunları da hiç kimseden bir karşılık beklemeden yaptı…

Bu noktada Tek-Art Medya Merkezi’nde çalışanların sektörün en şanslıları olduğunu söyleyebilirim.

Kendi adıma söylemek gerekirse, 2000 yılında Sayın Mehmet Ali Yılmaz’ın oluru ile daha 18 yaşındayken muhabir olarak başladığım Zigana TV ve Karadeniz Gazetesi’nde mazim 20 yılı aştı…   

Uzun yıllardır “Bu medya kuruluşunun öncelikli gayesi Cumhuriyete ve Cumhuriyeti kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine sahip çıkmaktır” diyerek basın sektörüne hizmet veren ve bizleri bu mesleğe kazandıran Sayın Mehmet Ali Yılmaz başta olmak üzere İmtiyaz Sahibimiz Soner Yılmaz’a hem kendi hem de okurlarımız adına teşekkür ediyorum.

Atatürk ilkeleri doğrultusunda, gücünü halkından alan bir gazete olarak yolumuzda emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap