SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sanatçı olmak!
16.01.2020

Bu ülkede şöhretlisi, şöhretsizi çok sayıda sanatçı (!) var…

Ekranlardan düşmüyor, toplumsal konuları hiç de ilgilendirmeyen haberlerle her gün gazetelerde yer alıyorlar…

Ama bu ülkede bir sanatçı var ki onu ayakta alkışlamamak, takdir etmemek mümkün değil…

Muhteşem bir kalp…

“Önce insanım sonra sanatçı” diyecek kadar yüreği sevgi dolu…

O sanatçı kim mi?

Tabi ki Haluk Levent…

Yaklaşık 3 yıl önce platform adı altında faaliyete başlattığı ve ardından resmi dernek halini alan "AHBAP" çatısı altında yaptığı yardımlarla, her geçen gün dikkatleri daha da üzerine çekiyor.  

Türkiye'nin 70 şehrinde 30 bin gönüllüye ulaşan dernekle, 7 gün 24 saat ihtiyaç sahiplerini hayırseverlerle buluşturuyor.

İnsanlara yardım ettiği zaman kendini mutlu hissettiğini belirten Levent “Bizde para işlemiyor. Biz hayırseverlere ödüller veriyoruz. Gerekli ihtiyacı karşılayan yardımseverlerin evine gidiyorum yemek hazırlıyorum ya da onlara ve arkadaşlarına konser veriyorum. Ölene kadar paylaşmaya devam edeceğim" diyor.

Sanatçı, AHBAP ile ihtiyaç sahiplerine akülü arabalar, medikal araçlar sağlıyor… Yüzlerce aileye yardım yapıyor… Gençlere burs olanağı yaratıyor…

Yardımsever sanatçının daha birçok konuda insanların hayatlarına dokunmasını hepimiz hayranlıkla izliyoruz.

Evet, Haluk Levent özetle tam bir gönül adamı…

Adeta modern zaman Robin Hood’u da diyebiliriz.

Öyle ki birine yardım gerektiği zaman akla ilk o geliyor… Çünkü seslerini sadece onun duyacağına inanılıyor… Ve genelde de gerçekten öyle oluyor…

Herkesin kulağını kapattığı olaylara ilk tepkiyi Haluk Levent veriyor…

Sanatçı son olayı ile de hepimizin gönlünü bir kez daha fethetti.

Levent, Bursa’da yaşayan ve kas hastalığı nedeniyle yürüyemeyen 15 yaşındaki Trabzonlu ve Trabzonsporlu kardeşimiz Gökdeniz Şahin’in çağrısını da geri çevirmedi.

Sağlıklı olarak dünyaya gelen ve yürüyüp koşabilen Gökdeniz’e 2.5 yaşındayken kas hastalığı teşhisi konuldu. Hayatını 12 yaşına kadar tekerlekli sandalye ile sürdüren Gökdeniz, son 3 yıldır ise cihaza bağlı olarak yaşıyor.

Sosyal medya hesabından Haluk Levent'e seslenen Gökdeniz, “Tek isteğim dünya gözü ile seni görüp sarılmak. Seni hep seveceğim gönlü güzel abim” diyerek video paylaştı.

Videonun üzerinden birkaç gün geçmeden yardımsever sanatçı elinde gitarı ve sırtında Trabzonspor forması ile Gökdeniz’e evinde sürpriz yaptı.

Şarkı söyleyerek odasına giren Levent’i karşısında gören Gökdeniz gözlerine inanamazken, mutluluktan ne yapacağını şaşırdı.

Bir insanı mutlu etmek ve ona adeta dünyaları vermek işte bu kadar kolay aslında…

Helal olsun…

Herkes sanatçı olabilir ama herkes Haluk Levent gibi bir sanatçı olamaz…

O sevginin ve insanlara bir nebze de olsa umut olmanın peşinde…

Umarım herkese örnek olur… 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap