SON DAKİKA
SON DAKİKA


Şimdi ne diyeceksiniz?
28.04.2020

Çok önemli bir haftayı geride bıraktık.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından ‘Ulusal Egemenliğimizin’ ilan edilmesinin 100. yıl dönümünü kutladık.

İçerisinde bulunduğumuz koronavirüs süreci nedeniyle 100. yıla yakışır istediğimiz gibi bir kutlama yapamasak da, 23 Nisan’a ithaf edilen sevindirici bir gelişme yaşandı.

Bilindiği üzere geçen haftaki yazımı, tüm Türkiye’nin gündeminde olan ve adı adeta koronavirüs süreci ile özdeşleşen Prof. Dr. Ercüment Ovalı’nın ‘23 Nisan’ vurgusu ile tamamlayıp, bekleyip görelim demiştim!

Tam da dediğim gibi oldu…

Prof. Dr. Ovalı 23 Nisan günü, 2 ayrı aşı ürettiklerinin müjdesini verdi…

Ovalı açıklamasında “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! Covid-19’a karşı 2 farklı aşı üretiminin laboratuvar kısmını tamamladık. Sıra hayvan deneylerinde. Son 1 aydır gece gündüz çalışarak 6 proje, 4 ürün ve 3 makale çıkaran kahramanlarıma teşekkür ediyorum. Canım ülkem artık Covid-19’ a karşı aşı geliştirebilen az sayıdaki ülkeler arasında. Çalışmalarımıza ait detaylı rapor Bakanlığımıza sunulmuştur” sözleriyle son noktayı koydu…  

Akla gelen ilk soru ise “Peki şimdi ne diyeceksiniz” oldu…

Böyle önemli bir haber bile bazı çevreler tarafından yok sayılmak istendi, görmezden gelindi…

Neredeyse burun kıvıranlar bile oldu. Yaptıkları açıklamalara sevindirici bir gelişme diye başlayanların çoğu cümlesine ‘ama’ şeklinde devam etti.

Sadece tek dertleri koronavisten kurtulmak olan büyük çoğunluk ise; önüne, arkasına, kimin bulduğuna bakmadan gözünü hayvanlar üzerinde yapılacak testlerden alınacak sonuçlara çevirdi.

Sürecin en başından itibaren elini taşın altına koyan, başarılı olmaya çalışan, meslek hayatının en iyi yıllarında kendisine FETÖ tarafından kurulan kumpaslarla uğraşmak zorunda kalan Ercüment Ovalı’nın emekleri ve başarıları neden ısrarla görmezden gelinmeye çalışılıyor anlamak güç.

Ülkede 40 yıl üzerine aşı üretilmesi hiç değilse bir teşekkürü hak ediyor…

Ve Trabzonluları üretilen aşı kadar sevindiren bir gelişme daha yaşandı.

Ercüment Ovalı, Trabzonsporlu olduğunu belirterek üretilen aşılardan birine 61 ismini verdiğini açıkladı.

Biz şehir olarak zor günlerinde kendisine sahip çıkamasak da o vefasını tüm Türkiye’nin gözü önünde göstermiş oldu.

Normalleşme sürecine girilse bile uzun zaman dikkat etmek zorunda kalacağımız, herkesin bu illetten kurtulmak için gün saydığı bir dönemde kim elini taşın altına koyuyorsa, ona destek olalım…

Destek olmuyorsak bile hiç değilse köstek olmayalım da işini yapabilsin…

Sözün özü; Kim ne derse desin Prof. Dr. Ercüment Ovalı, bilim dünyasında söz sahibi başarılı bir isim…

Ona sahip çıkmak bu ülkenin görevidir…

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap