SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzon fobisi!
14.05.2022

Trabzonspor’un şampiyonluğunu ilan etmesi, tüm dünyada yankı uyandırırken, bir kesimi de rahatsız etmeye devam ediyor.  Trabzonspor’un resmi olarak 38 yıl sonra elde ettiği şampiyonluğu aklıselim herkes tebrik ederken, bu durumu hala içselleştiremeyenler ise mücadelelerini sürdürüyor.

Bunun son örneği de geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında yayımlanan programda yaşandı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un Trabzonspor’un şampiyonluğunun ardından yaptığı açıklamaların değerlendirildiği programda, gazeteci Ahmet Ercanlar’ın Trabzonlularla ilgili sözleri dikkat çekti…

Ali Koç’un açıklamalarını destekleyen Ercanlar, “Ali Koç bir tehlikeyi işaret etti ve hepimizin dikkatine sundu. Burada bir ülkenin tamamının Trabzonlulaştırılma hikâyesi var. İstanbul’a bakıyorsun Belediye Başkanı Trabzonlu. Belediyelere bakıyorsun 30 belediyenin 15 tanesi Trabzonlu, Bakanlara bakıyorsun 15 bakanın 5’i Trabzonlu… Genç Milli Takım hocalarına bakıyorsun hiç adını sanını duymadım ama Trabzonlu adam. Her yer Trabzonlu kaynıyor. Her takıma bakıyorsun Trabzonlu oyuncu, bu nasıl bir lobidir. Ankara’ya bir bakanlığa git 300 kişi çalışıyorsa 120 kişisi Trabzonlu” ifadelerini kullandı.

Çalışkanlıkları, azimleri ve mücadeleci ruhlarıyla bilinen Trabzonluların belirtilen yerlere gelmesi şüphesiz tesadüf değil…

Bu durum Ercanlar’ı neden bu kadar rahatsız etti bilinmez ama kendisine öncelikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 15 Eylül 1924 tarihli Trabzon ziyaretinde söylediği bir sözü hatırlatmak isteriz;

“…. Arkadaşlar, beş sene evvel ilk defa Samsun’a ayak bastığım zaman bana kalp kuvveti veren vatandaşlarımın ilk safında kahraman Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım. Sakarya kanlı savaşına Üçüncü Tümen ile yetişen Trabzon evlatlarının muharebe meydanında gösterdikleri fedakârlığın kıymetli hatırası, daima dimağımda canlı kalacaktır…”

Trabzon halkı için bu sözlerden daha önemli bir referans olabilir mi?

Trabzon’un geçmişten bugüne Cumhurbaşkanı, Başbakan, sayısız profesörler, bilim insanları, iş insanları, valiler, belediye başkanları çıkarması, eğitim ve kültüre verilen önemin de göstergesidir.

Ercanlar’ın eleştirdiğini zannederek söylediği “Her yer Trabzonlu kaynıyor” sözleri ise Trabzonluların çalışkanlığını tasdik etmekten başka bir şey değildir.

Şunu da belirtmek gerekir ki Trabzonlular sadece Trabzon’da yaşamıyor. Yani

Trabzonluları Trabzon nüfusuyla sınırlı sanmak da konuşulan konuya ne kadar vakıf olunduğunu da ortaya koymaktadır. Sezon boyunca kalitesinden ödün vermeyen, inadıyla ve karakteriyle şampiyon olan Trabzonspor’un başarısına gölge düşürmeye çalışmak nafiledir.

Öte yandan bu gibi kişilerin anlamadığı bir gerçek de var ki Trabzonlu olmayıp Trabzonspor’u tutan taraftar sayısı da azımsanmayacak kadar fazladır. Yani Trabzon Türkiye’nin birleştirici gücü, Trabzonspor ise Anadolu’nun ortak sevdasıdır.

Belli bir kesim ne kadar rahatsızlık duysa da tek bir gerçek var ki; o da 2021-2022 sezonunun Şampiyonu Trabzonspor’dur.

Ve bundan sonraki yılların en büyük şampiyonluk adayı da Trabzonspor’dur.

Trabzon’u ve Trabzonspor’u dilinden düşürmeyenlerin bu gerçeğe alışması dileğiyle…

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap