SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yeni yıl yeni umutlar!
25.12.2021

Haftaya bugün 2021 yılını geride bırakacağız…

Büyük umutlarla girdiğimiz 2021 yılı da 2020’de olduğu gibi zor geçti…

Ekonomik dalgalanmalar, koronavirüs salgını ve kadın cinayetlerinin gölgesinde geçirdiğimiz bir yılı daha bitiriyoruz. 2021 yılı sona ererken, ülkemizde yıl boyunca yaşananları özetle hatırlamak gerekirse; 4 Ocak’ta Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanması öğrenciler tarafından protesto edildi ve bir zaman sonra görevden alındı.

10 Ocak’ta Ankara'nın Kalecik ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem oldu. 13 Şubat’ta Gara Katliamı meydana geldi. Pençe-Kartal 2 Operasyonu'nun başlaması üzerine, PKK, mağarada alıkoyduğu 13 kişiyi öldürdü. 1 Mart’ta tedbirli normalleşme kademeli olarak başladı.

4 Mart’ta Bingöl'den Tatvan'a gitmek için kalkan askerî helikopter düştü. Helikopterde bulunan 8. Kolordu Komutanı Osman Erbaş'ın da aralarında bulunduğu 11 asker şehit oldu. 7 Nisan’da Konya'nın Karatay ilçesinde Türk Yıldızları'na ait bir NF-5 uçağı eğitim uçuşu sırasında bilinmeyen bir nedenle düştü. Hava Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep şehit düştü. 29 Nisan-17 Mayıs 05.00'e kadar tam kapanma ilan edildi. Tüm kademelerde eğitime ara verildi ve sınavlar ertelendi.

28 Temmuz - 12 Ağustos tarihleri arasında 49 ilde çıkan 299 orman yangınında 9 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı ve yüz binlerce hektar orman arazisi küle döndü. 11 Ağustos’ta Batı Karadeniz bölgesindeki Kastamonu, Sinop ve Bartın'daki sel, su baskını ve heyelanlarda 82 kişi hayatını kaybederken yüzlerce kişi yaralandı.

14 Ağustos’ta Orman Genel Müdürlüğü, Rusya'dan kiralanan yangın söndürme uçağının Kahramanmaraş'ta düştüğünü açıkladı. 3'ü Türk, 5'i Rus vatandaşı olmak üzere toplam 8 kişiden oluşan tüm mürettebat hayatını kaybetti. 29-30 Kasım - Marmara, Ege ve Batı Karadeniz bölgesinde meydana gelen şiddetli fırtına nedeniyle toplam 7 kişi hayatını kaybederken, 50'den fazla kişi yaralandı. Ve kapanmayan yara olan kadın cinayetleri… 2021 yılında da 353 kadın cinayeti işlendi. Sözün özü; pandemiydi, doğal afetlerdi, ekonomik sorunlardı derken neresinden tutsak elimizde kalan bir yılı daha bitiriyoruz. 2021 yılında da insanların yüzleri asıldı, gülen gözler donuklaştı. Umarız 2022 yılı her anlamda eski normal hayatımıza dönebildiğimiz bir yıl olur… Ve geride bırakacağımız yılın tüm olumsuzluklarını bertaraf edecek güzelliklere sahne olur. Tüm dileklerinizin gerçekleştiği bir yıl olması dileğiyle…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap