SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu gençler bizim
31.12.2019

Atatürk:”Yurtta barış, dünyada barış.”özdeyişi ile ulusumuza ve dünya uluslarına duruşumuzu duyurmuştu. Evet, bu yaklaşımdan sonra Hatay’ı ülkemize kattık ama savaşsız. Dünyayı kasıp kavuran İkinci Dünya Savaşı oldu bir evladımızın burnunu kanatmadık. Hatta dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’ye birisi yaklaşmış, “Bizi aç bıraktın paşam” diyerek sözüm ona sitem etmiş. Rahmetli İnönü’nün yanıtı ise, “Evet oğlum, sizi aç bıraktım ama babasız evlatlar, dul kadınlar bırakmadım” olmuştur.

 

Atatürk diyor ki: “Savaş meşru olmadıkça cinayettir.” Çünkü O’nun ömrü savaş meydanlarında geçmiştir. O hiçbir zaman savaş elbisesini siyasi gösteri için giymeyen bir dünya lideridir. Bu ülkenin her delikanlısı askere gitmeyi ve o görevi yapmayı vatanseverlik sayardı. Orta Asya’dan beri geleneğimizde var olan bu büyük gururu maalesef yozlaştırdık. Askere gitmemek için bizim geleneğimizde çürük raporu almak yoktu. Gençlerimiz, askere giderken davul-zurna ile bayram havası içinde uğurlanırlardı.

 

Uzun yıllardır savaş halindeyiz. Yurt içinde terörle savaşıyoruz, yurt dışında da Suriye ile savaş halindeyiz. Kimse alınmasın bizim Suriye’de ne işimiz vardı ki? Orada oldum olası teröryuvaları vardır. Ama terör sorununu bir zamanlar savaşsız çözmüştük. Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılışını herkes anımsar. Bu başarı; güçlü devlet, saygın ordunundu. Evet, Libya bir zamanlar bizim topraklarımıza dâhil edilmişti. Orası Osmanlı yönetiminin sürgün yeriydi de. Suçlu yöneticiler hemen tehdit edilirdi ya” Seni Fizan’a sürerim” diye. Deniz aşırı bu ülkede fazla tutunamadık.

 

Mustafa Kemal Atatürk de bir Osmanlı subayı olarak orada verilen görevi yapıyordu. Ama şimdi orası bizim değil. Orada büyük güçler tarafından kurulmuş sözüm ona ulusal bir yönetim var. Peki, biz oraya neden asker gönderiyoruz, bunu kimler istiyor? Bir askerimizin şehit olduğu zaman annenin, babanın, eşin ve çocuğun ağlamalarına kimin yüreği dayanabiliyor ki?

 

Osmanlı Devleti’nin geliri ganimetlerdendi. Afrika’dan Viyana kapılarına kadar gidişimizin temel nedeni bu değil miydi? Osmanlının fabrikaları mı vardı, dışarıya ürün mü ihraç ediyordu? Sarayı ve yönetimi beslemek ülke dışından gelen gelirlerle olurdu.

Ama şimdi ise bizim düsturumuz ülkemizde barışı sağlamak, komşularımızla iyi geçinmek olmalıdır. Yani bu ülkede yaşayan Türk, Kürt, Laz, Çerkez bu vatanı, ortak yaşam alanı görmüştür. O nedenle insanlar arasında birlik beraberliği sağlamak iktidarların temel görevi olmalıdır. Biz Atatürk Türkiye’sini özlüyoruz. Ne dersiniz?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap