SON DAKİKA
SON DAKİKA


Tarihle Yüzleşmek
19.07.2021

Türk geleneğinde kadın, gerektiğinde Han’dır, gerektiğinde ise orduları yöneten komutandır. Arap geleneğinde ise kadın cariyedir. Toplum olarak, bizim çelişkili yaşam biçimimizin temeli Arap yakınlaşmasından geliyor. Çünkü biz, kutsal dinimizin buyrukları ile yetinmemiş, Arap kültürünü de benimsemişiz.

Bazı siyasetçiler Türk olmaktan utanıyorlar. Bunlar, Osmanlıya sığınıyorlar. Bilmiyorlar ki Osmanlı bir ailedir. Adına Osmanoğulları adı verilmiş ve Anadolu’da beylik kurmuşlardır. 600 yıl bu aile, bizi yönetmiş. Ama biz Osmanlı ailesinden gelmiyoruz ki Osmanlı torunu neden olalım ki? Aslında bu yaklaşımı Osmanlıya sığınanlar da biliyor ya.

Anadolu insanı, Orta Asya bozkırlarından gelmiştir. Bu olaya tarihte Kavimler Göçü diyoruz ya. Anadolu’ya gelirken geleneklerimizi, göreneklerimizi, sanatımızı, giyimimizi, kadın erkek eşitliğini de birlikte getirmişiz.  Kutsal dinimizin yanında Şamanizm’den gelen birçok uygulamalarımız da yok değil. Batı’ya göç eden Türk kavimleri, deniz aramış, su aramış, verimli topraklar aramış ve kendi yaşamlarına uygun yer olarak Anadolu’yu seçmiş ve yerleşmiştir.

Elbette ki bu ulus, kendi bağırlarından büyük kahramanlar çıkarmıştır. Alparslan, Cengiz Han, Kültigin, Fatih Sultan Mehmet, ve son asrın Türk kahramanı da elbette ki Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu sayılar çoğaltılabilir. Türk geleneğinde tek eşlilik esastır. Bu geleneği Atatürk ülke insanına yeniden getirmiştir. Ama Atatürk’ü sevmeyen, çıkarcı, yobaz kesime şunu sormak isterim:

Mustafa Kemal, Manisa da şehzade iken İstanbul’a gelerek 19 kardeşini bir gecede boğdurmadı. Mustafa Kemal,Karamandan Selanik’e göç ettirilmiş Türk anne babanın çocuğu iken, Manisa’dan gelip tahta oturan zatın annesi Venedikli(Bafo)Safiye Sultandı.

Mustafa Kemal birtakım ayak oyunları ile Manisa’dan gelerek 28 yaşında tahta oturmadı. Mustafa Kemal’ın babası öldüğünde arkada 19 erkek, 27 kız kardeş bırakmadı. O Nizam-ı Alem için bir gecede kundaktaki kardeşleri de dahil 19 erkek kardeşini dilsiz cellatlara boğdurtmadı.

Ey her ağzını açınca ben Osmanlı torunuyum diyenler! Ey Venedikli BAFO’nun torunları! Taht için cariyeler için günahsız yavruları bir gecede öldürten bireylerin torunları! Mustafa Kemal o soydan gelseydi, onlarca cariye ile âlem yapsaydı. Sorumsuzca onlarca çocuğun babası olsaydı şimdi siz onu yere göğe sığdıramazdınız ve geri kalmış bir ülkenin insanı olurdunuz.

Ama o büyük Türk, ben Türküm dedi. Üstelikte babası da annesi de Türk’tü.   Sizce O’nun en büyük suçu Türk olmaktı. Atatürk’ü ve Türk büyüklerini ağızlarına almaktan korkanlar şunu unutmamalıdırlar, soyu ve kökü asırlar ötesine uzanan bir milletin evlatlarına kimse çamur bulaştıramayacaktır.

Şimdi puslu havadan yararlanarak, yeniden Osmanlıyı kuracağız sevdasında olanlar, gidin dedelerinizin sattığı savaşlarda kaybettiği topraklarda devletinizi kurun.

Ne demiş şair:

Bir tek ülke istiyorum adı dünya olsun.

Bir tek ırk istiyorum adı insan olsun.

Bir tek duygu istiyorum adı sevgi olsun. (N.H.)

Ne yazık ki biz ırklarla, dinlerle, düşmanlıklarla, yalanla talanla uğraşıp duruyoruz. Kendi topraklarımıza, kendi liderlerimize çamur atmakla büyüdüğümüzü sanıyoruz.

                Yazık oluyor ülkemize, yazık oluyor insanımıza!

Yalan mı?            

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap