SON DAKİKA
SON DAKİKA


Savaşın iyisi kötüsü olmaz
11.01.2020

Hatay’da Berfin Özek adındaki bir genç kız bir aşağılık adamın saldırısına uğradı. Berfin’in yüzüne asit atan bu alçak adam genç kızın bir gözünü kaybetmesine ve yüzünün bir bölümün yanmasına neden oldu. Bu olayla ilgili mahkemelerin sonunda kasten adam öldürmeye teşebbüs eden alçak adam 13 yıl ceza alıyor.

Bir genç kızın hayallerini çalan bu adama mahkeme heyetinin verdiği ceza piyango gibi. Düşünebiliyor musunuz, bir evlat yetiştiriyorsunuz 20 yaşına getiriyorsunuz bir şerefsiz çıkıp asitle onun hayatını karartıyor, mahkemenin bu alçağı verdiği ceza milyonların da vicdanlarını derinden yaralıyor.

Bu olaya kadın cinayetlerinde olduğu gibi tepkisiz kalmak mümkün değil. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da bu olaya tepkisiz kalmadı. Kalmamakta da yerden göğe kadar haklı, hepimizin duygularına rehber olan, “Bir namussuz bir alçak genç kızın yüzüne kezzap atıyor. Mahkemenin verdiği ceza 13 yıl. Ben araştırıyorum. Bu olay kendi kızının başına gelse böyle mi değerlendirirsin? Tüm yargı dünyasına sesleniyorum. Kanunların sayfaları arasındaki maddelere değil vicdanınızın sesine lütfen kulak verin. Adaletin tecellisini hakta hukukta arayın.

Mücadelemizi vermeye devam edeceğiz. Amacımız sadece kadını korumak değil aileyi korumak. Kadına yönelik her türlü ayrımcı davranışa, şiddete eyvallah etmedik ve etmeyiz.  İnsani duyarlılıkların sinsi bir şekilde istismarıyla aile kurumunun içinin boşaltılmasına asla izin vermeyeceğiz. Süreci güçlü şekilde geri bırakırsak gençlere güçlü bir Türkiye emanet edebileceğiz” sözleri dile getirdi.

Bu alçakların alacağı cezaların sayfalarda yazanlarla birlikte vicdanların da yaşadığı acının karşılığını bulması için illa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mı söylemesi gerekir. Her topu cumhurbaşkanına yuvarlama alışkanlığından artık sadece mahkemeler değil, bütün alanlarda sorumlular üzerlerine düşeni millet ve ülke adına getirme cesaretini artık göstermesi gerekir.

Bu alçak adama 13 yıl ceza verenlere Erdoğan’ın dediği gibi olay kendi evladının başına gelse bu kadar bir hayatı ucuzlatan cezayı verir miydi diye tekrar sormak ta fayda var. Bu dava en kısa zamanda bozularak yeniden yargılanmanın yolu açılması kaçınılmaz olmuştu. Çünkü vicdanlar rahat değil, Berfin’in de acılarını bir nebze olsun dindirecek cezanın verilmesini millet olarak bekliyoruz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap