SON DAKİKA
SON DAKİKA


Amacına ulaştı!
9.03.2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçtiğimiz günlerde, ‘Kazanacak aday’ olarak Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı gösterip, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına itiraz etmesi masada kriz çıkarmış ve Akşener masadan kalkmıştı.

Meral Hanım’ın ‘CHP’li büyükşehir belediye başkanlarına yaptığı çağrı, CHP’yi kendi içinde bölme girişimi gibiydi. Nitekim iki başkan da Akşener’in çağrısına olumsuz cevap vererek olmayacak duaya amin demediler…

Meral Hanım belki de Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olacağına Erdoğan devam etsin demek istedi. Belki de gerçekten dediği gibi diğer iki ismin oy oranları Kılıçdaroğlu’ndan daha fazladır, riske atmak istemedi.

Sebebi her ne olursa olsun Akşener’in bu hareketi çokça eleştirildi… Öyle ki İYİ Parti liderinin kendi oylarını bile düşüreceği konuşulurken, herkes pürdikkat Ankara’da yaşanan gelişmeleri takip etmeye başladı.

Gündem yoğundu…

Herkes gibi ben de merakla bekledim, ‘acaba altılı masa gerçekten tarihe mi karışacak?’ dedim. Aylardır yapılan toplantılar, verilen sözler… Hepsi vaatten öteye geçemeyecek miydi?

Hayır! Öyle olmadı. Önceki gün Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun girişimleri sonuç verdi ve Akşener masaya geri döndü. Döndü dönmesine ama dikkat ettiyseniz Meral Hanım’ın toplantıya giderken ki yüz ifadesi aslında her şeyi anlatıyordu.

Birilerini kırmamak için masaya dönmeye ‘evet’ demiş fakat Kılıçdaroğlu’nun adaylığından memnun değildi. Sanki zorla getirilmiş gibiydi…

Yaklaşık 4,5 saat süren toplantının ardından Temel Karamollaoğlu, Kemal Bey’in adaylığını açıkladı. İktidarın son yıllarda özellikle ekonomi ve göçmen konusunda yürüttüğü yanlış politikalar nedeniyle zor günler geçiren vatandaş, Millet İttifakı’ndan gelen ‘yapıcı ve uzlaşıcı’ haberle sevindi, derin bir nefes aldı.

Kılıçdaroğlu, yıllardır sabırla çalıştı ve bugünü bekledi. Adeta ilmek ilmek işledi. Aday olmak hakkı mıydı, evet bence de hakkıydı.  Türkiye’nin yüzyılında umarım Kemal Bey imzasını atar da bu millet derin bir nefes alır. Hayırlı olsun…

***

Benim kafamı kurcalayan daha da ötesinde vicdanımı rahatsız eden şey; Kahramanmaraş merkezli on ili vuran ve büyük acılar yaşatan depremin bir kenara itilmiş olması… Ne tuhaf, ülkemizde gündem bir anda değişiyor. Daha dün depremzedelere ağlarken bir anda Akşener’in masadan kalkmasıyla gündem değişti.

Bu böyle olmamalı… Siyasiler gerçekten milletini düşünüyorsa daha acısı tazeyken kişisel hırslarını bir kenara bırakmalı. Ne çabuk unuttunuz da aday tartışmasına başladınız? Şimdiden tartışmaya başladıysanız bu ülkeyi nasıl yöneteceksiniz?

Siz ülkede yaşanan her şeyi çok çabuk unutabilirsiniz fakat biz unutmuyoruz. Siz koltuk için tartışadurun bizim gözümüz, kulağımız ve gönlümüz hala deprem bölgesinde…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap