SON DAKİKA
SON DAKİKA


Çare yok algı değiştirelim!
3.11.2022

TÜİK (güvenilirliği tartışılmalı olsa da) enflasyonu yüzde 83,45 olarak açıklıyor…

Emekli, asgari ücretli geçim derdinde…

Kiralar almış başını gitmiş…

 Önlem için devletimiz TOKİ seferberliği başlattı. Bazı gazetelerde çarşaf çarşaf bilmem kaç başvuru yapıldı haberleri okuduk. Sanki başvuru sayısının yüksek olmasından gurur duyulmuş gibi... Tamam da güzel kardeşlerim başvuru sayısıyla övünmek neyin nesi! Bu ülkemizde ne kadar fazla kuracı olduğunu gösterir. Bu gösterge de Türkiye’mizin refah düzeyini…

Diğer taraftan bir televizyon programında canlı yayınına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a soruldu. Kurum, "Asgari ücretliler hem kira, hem konut kredisini nasıl ödeyecek?" şeklindeki soruyu, "Biraz eşinden, dostundan borç alarak, biraz belki ek mesai yaparak bu bedeli karşılayabilir" diyerek yanıtladı.

Madem dar gelirli borç alacak ek mesai yapıp evin taksitini ödeyecekti;  neden böyle bir proje başlattınız. Projedeki amaç dar gelirlileri ev sahibi yapmak mı yoksa borç sarmalına sokmak mı?

Ben anlam veremedim, varın cevabını siz elinizi vicdanınıza koyarak cevaplayın!

Bir diğer takıldığım ve canımı sıkan konu ise ülkemizde sürekli gündemin bilinçli bir şekilde değiştirilmesi. Başörtüsü anayasaya girecek mi girmeyecek mi? CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu aday olacak mı olmayacak mı? Bundan tam doksan dört yıl önce kabul edilen yeni Türk harflerinin yeterli mi yetersiz mi tartışması. Bu tartışma sadece bununla da kalmadı. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye'de yaşanmıştır. Maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hâsılı bütün düşünmemizi yok etmiştir” dedi. Ünal bunun üzerine AK Parti’deki görevinden istifa ettiği duyurdu.

Ben bu saydıklarım ve daha da sayabileceğim bir türlü mantığa oturtamadığım söylemlere hepimizin malumu “Algı operasyonu” diyorum. Tüm siyasiler anlaşmış gibi halkın gerçek sorunlarına eğilmek yerine suni gündemle günü hatta haftayı kurtarıyor.

Biçare bekleyen dar gelirli ise ay sonunu nasıl getireceğini kara kara düşünüyor…

Siz gündemi değiştiredurun gün gelir gündemini değiştirdiğiniz halk da sizi değiştirir!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap