SON DAKİKA
SON DAKİKA


Çözüme Gelince Kapı Duvar!
23.03.2023

Ülkemizde zam furyası bitmek bilmiyor…

Ramazan ayının gelmesiyle yine A’dan Z’ye her şeye zam geldi. Marketlerde satışa çıkan ramazan kolisi el yakıyor. Et ve süt ürünleri desen keza öyle…

Arkadaş, nereye kadar gidecek böyle! Seçim yaklaşıyor, bütün siyasi partiler kazanmak için elinden geleni yapıyor da şu fiyatları indirmek için neden bir şey yapmıyor? Bunun sadece iktidarla alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum. Çünkü muhalif kesim de sadece bunu koz olarak kullanıyor. Çözüme gelince kapı duvar…

Muhalefetin ekonomi üzerine adım akıllı bir politikasını duydunuz mu hiç? Evet, devlet büyüklerimiz son iki yıldır yani pandemiden sonra bu zamların önüne geçemedi. Evet, anladık ki biz ne üretimi destekledik ne de elimizdekileri değerlendirebildik. Aksine var olanları da özelleştirme adı altında elimizden çıkarttık. Sonuç? Sonuç tamamen dışa bağımlı bir Türkiye! Ve dar gelirli vatandaşı bir nebze de olsa rahatlatmak yerine mutfağındaki yangına odun attık…

Peki, muhalefet partileri başa geldiğinde ne yapacaklar? Bu sorunun net cevabı hala yok!

Hükümetin ekonomik politikalarını halk da eleştiriyor. Eğer yaptığınız muhalefet buysa, zahmet etmeyin o kadarını biz de yapıyoruz!

Bizim ülkemizde maalesef birbirimizi eleştirmekten, açık bulup oradan saldırmaktan ileri gidilemiyor. Sonuç olarak olan yine vatandaşa oluyor. Bunun bir örneğini Kahramanmaraş merkezle on ilimizi vuran büyük deprem felaketinde yaşadık.

Devlet bölgeye geç kaldığını kabul edep, helallik istedi. Bu geç kalış birçok canımıza mal oldu. Ülkece kahrolduk. Sonrasında gelen Kızılay’ın çadır satma krizinin kabul edilebilecek bir yanı yoktu. Madem elinde çadırın var bölgede binlerce vatandaşımız evsiz kalmışken neden vermezsin de satma gereği duyarsın! Bunları konuşup geçiyoruz ama Türk milleti olarak yaşananları ve bu aziz millete yaşatılanları asla unutmayacağız!

İktidar kanadı bu önemli hataları yaparken muhalefet ne yaptı?

Deprem bölgesine gidip, hükümetin eksiklerini veya hatalarını bulup reklam malzemesi yapmadı mı? Bizim gerçekten şu dönemde buna mı ihtiyacımız vardı? Madem bölgeye gidiyorsunuz ve gerçekten depremzede vatandaşlarımızın ihtiyacını görüyorsunuz da neden kendiniz bu ihtiyaçları karşılamıyorsunuz? Gerçekten çadır alacak, temel ihtiyaçlarını karşılayacak maddi imkanlarınız yok mu?

Sizin iktidara geleceğiz diyerek yaptığınız muhalefetten dolayı oradaki binlerce insanın o perişan halini kullandınız. Gerçekten olması gereken bu muydu? Bu asrın felaketinde ‘siyaset yapmak’ gerçekten bu kadar elzem miydi?

Bir de üzerine Meral Akşener’in altılı masadan ayrılmasıyla gündemi direk değiştirip, gözleri üzerinize çevirdiniz. Bizim gerçek gündemimiz siz miydiniz yoksa bölge halkının yaralarının sarılması mı?

Aradan ne kadar zaman geçerse geçsin hala değişen bir şey yok! Üstelik bu vatandaşlarımız deprem felaketinin üzerine bir de sel felaketi yaşadılar. Acımız büyük. Normalleşme gibi bir kelime benim lügatimde yok! Yaklaşan seçim ülkemin kaderi de olsa bu dönemde önceliğimiz olmamalı. Nasıl ekonomik krizden kendine pay çıkartmaya çalışan bir muhalefet varsa, felaketlerden de kendine pay çıkartmaya çalışması kabul edilebilir değildir.

Gerçekten halkını düşünen siyasiler böyle mi hareket eder?

Cevabı varın siz verin.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap