SON DAKİKA
SON DAKİKA


Emeklilerimiz Nihayet Hatırlandı, Ama…
19.09.2023

Ülkemiz ekonomik çıkmazın içerisinde kıvranmaya devam ediyor. Bütçe açığını vatandaşın sırtına vergi yükü olarak yükleyerek kapatmaya çalışsalar da çare olmuyor.

Vatandaş haklı olarak, “Nasıl bir kriz ki bitmek bilmiyor…” diyor. Çarşı-Pazar hala ateş pahası… Maaşlara yapılan zamları zaten söylemeye gerek yok. Çoktan eridi bitti kül oldu.

Cebinde parası kalmayan vatandaş, mecbur kredi ve kredi kartlarına sarıldı. Borç ve sonrasında gelen icralar arttıkça arttı. Durum bu kadar vahimken, Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla eski Maliye Bakanı Nurettin Nebati’yi aratmadı. Bakan Şimşek, çaresizlikten bankalara koşan vatandaşı hedef alarak, “Kredi kartları, bireysel kredi, taşıt kredisi ve ikinci konut kredisinde sadece faizleri artırarak değil, bankalar üzerinden kredi verme iştahını keserek de kredi büyümesini düşüreceğiz. Başkasının parasıyla, krediyle, kartla zenginlik olmaz” dedi.

Peki, “Başkasının parası” dediğiniz, halktan faiziyle geri aldığınız paraysa o başkasının parası olmuyor. Diğer taraftan bankalar vatandaştan yasal faizleriyle aldığı parayı yine vatandaşa veriyorsa bu da başkasının parası olmuyor. Yukarıda da belirttiğim gibi vatandaşlar çaresiz kalmasa niye borcun altına girsin.

‘Enflasyonu düşürme’ bahanesiyle vatandaşı kıskaç altına almaktan başka bir şey değildir bu.

Düşünsenize kredi ve kredi kartı olmadan alışveriş yapamayan bir halk var. Ve bunu çözümünü “Başkasının parası” olarak değerlendiriyorsunuz. Madem öyle çalışana çalıştığının karşılığını verin de insanlar bankalara mahkum olmasın!

Durum böyleyken en kötü durumda olanlar şu anda emeklilerimiz.

Neredeyse hiç zam alamadılar. Neden? Emeklilerimizi ölüme mi terk ettiniz, yoksa ikinci sınıf insan muamelesi mi görüyorlar. Yıllarca bu ülkeye hizmet etmiş olan emeklilerimize bu reva mı sizce?

Şimdi de Cumhuriyet Bayramımızda beş bin liralık ikramiye söz konusu.

Şaka gibi!

Bir defaya mahsus beş bin lira nereye yetecek? Şu an hiç beğenmediğiniz evlerin kirası bile on bin liradan başlıyor. Bu emekçilerimiz bir aylık toplam geliriyle bu şartlarda ev kiralarını bile ödeyemiyor. Kaldı ki marketler el yakmaya devam ediyor… Emeklilerimiz kendi maaşları dışında her şeye zam görüyor.

Şimdi, zar zor geçinen vatandaşlarımız kredi ve kredi kartlarına sarılmasın da ne yapsın?

Nasıl geçinsin?

 Üstelik 2023 hedefi 2026 olmuşken ve ülke adına, geçim adına bir düzelme yaşanmamışken nasıl isyan etmesinler…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap