SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kazanan Türk milleti olsun!
25.05.2023

Siyaset arenası hareketli…

Türkiye’de küçükten büyüğe herkes ikinci tura kilitlenmiş durumda… İlk turu önde tamamlayan fakat yüzde elli barajını geçemeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dur durak bilmeden çalışmalarına devam ediyor… Keza Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da öyle…

Meclisi Cumhur İttifakı’na kaptıran Millet İttifakı cumhurbaşkanlığını almak için yaptığı çalışmaların arasında ilk turda yüzde 5,17 alan ve ciddi bir başarı gösteren Sinan Oğan’ı ittifaka dahil edip, Oğan’a oy veren seçmenin Kılıçdaroğlu’na oy vermesini sağlamaktı.

Öyle ya Oğan, seçim öncesi Cumhur İttifakı’nda yer almayacağını, “Cehennemin kapılarını kapatacağız” cümleleriyle anlatmıştı. Milliyetçi tabanın güvendiği ve donanımını bildiği Oğan, Kılıçdaroğlu’nun tüm çabalarına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladı.

Oğan’ın bu açıklaması resmen infial yarattı…

Sosyal medyada özellikle gençler tepkilerini dile getirdi…

Bu tepkilerin bir kısmı da sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyeceği için değildi. Sinan Oğan’ın söylediği sözler nedeniyleydi. Sanırsam Oğan seçmenin hepsinden olmasa da belli bir kısmından bu yüzden oy kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı o seçmen destekler mi bilmem ama siyasetçilere güvenin azaldığı son yıllarda bu tutumun da doğru olmadığı su götürmez bir gerçek…

Diğer taraftan Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakı kararından sonra Ata İttifakı da fikir ayrılığı nedeniyle dağıldı.  Kılıçdaroğlu ile görüşen Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini şu sözlerle anlattı: “Biz müdafaa-i hukuk hareketiyiz. Bizler Atatürkçü ve Türk milliyetçisiyiz. Bu ülkeyi ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyenlere asla teslim etmeyeceğiz.”

Öz’ün bu sözleri Cumhur İttifakı’na asla destek vermeyeceğinin delili gibi olsa da siyasette her an her şey değişebilir. Ne demişler, siyasette 24 saat çok önemlidir…

Şimdi ise gözler Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’a çevrildi. Özdağ ise Numan Kurtulmuş ile görüşmüş, fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek vermeyeceklerinin sinyalini vermişti.

Özdağ, Kılıçdaroğlu’nu destekler mi, bekleyip göreceğiz.

***

Her seçmen önemlidir, amenna… Fakat, bu sistemin kötü yanlarından biri de yüzde iki, yüzde üç bandında oy alan partilerin kendilerini tamamen belirleyici olarak görerek havaya girmeleridir. O partilere oy veren her vatandaşımız çok kıymetli onlara lafım yok ama siyasi parti liderlerinin kendilerini bu kadar çok naza çekmelerine de anlam veremiyorum.

Kaldı ki sizi destekleyen seçmenin Erdoğan veya Kılıçdaroğlu’nu destekleyip desteklemeyeceği de kesin değil. Bunlar tepki oylarıdır ve her iki tarafa da oy vermek istemeyen seçmen size oy vermiştir. Şimdi ne değişti de sizin desteklediğiniz tarafa oy verecek bu seçmen? Hem, bunun bir garantisi var mı?

Bu aziz millet kendileri için en hayırlı olanı seçecektir. Bundan şüphem yok. Kutuplaşmadan, kavga etmeden, ötekileştirmeden herkesi kardeşçesine kucaklayan bir düzen olsun, bizim ihtiyacımız olan en temel şey budur…

Ve her ne olursa olsun kazanan Türkiye olsun.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap