SON DAKİKA
SON DAKİKA


Maksatları Üzüm Yemek Değil Bağcıyı Dövmek!
1.12.2022

6’lı masa geçtiğimiz günlerde 9’uncu kez bir araya geldi…

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, 6’lı masa paydaşları Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliğini açıkladı. Anayasa değişikliği teklifinde öne çıkan maddeler ise şunlar oldu:

-Cumhurbaşkanının görev süresi yedi yıl olacak.

-Bir kimse ancak bir defa cumhurbaşkanı seçilebilecek.

-Bir kişinin cumhurbaşkanlığına aday gösterilebilmesi yirmi milletvekilinin yazılı teklifi ile mümkündür.

-Cumhurbaşkanı seçilenin, partisi ile ilişiği kesilir.

-Seçim barajı 3’e düşürülecek.

Bu maddeler bana doksanlı yıllarımızı hatırlattı. Hani o koalisyonların olduğu, ekonomik krizin daha da derinleştiği, her kafadan bir sesin çıktığı ama asla çözüm bulanamayan dönemi…

Kardeşim, iyisiniz, hoşsunuz da mesela cumhurbaşkanının görev süresini yedi yıla çıkartınca ülkedeki ekonomik kriz çözülecek mi? Ya da barajı yüzde üçe düşürünce... Zaten yeterince ‘milletvekilimiz’ meclisimizde, barajı düşürüp diğer partileri de Meclis’e sokmanın anlamı ne? Buradaki durum gerçekten vatandaşın sorunlarına çözüm bulmak mı, yoksa masanın küçük ortaklarını Meclis’e sokmak mı?

Cumhurbaşkanının partisiyle ilişiği kesilince gönül bağları da kesiliyor mu? Sembolik ‘partisizlik’ halkı ‘bakın ben tarafsızım’ diyerek kandırmaktır. Her cumhurbaşkanının partisi vardır. Bu, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ten beri böyle süre gelmiştir.

Bu eskiyi evirip çevirip önümüzü koymaktan vazgeçin de ülkemize fayda sağlayacak yatırımları, projeleri konuşun. Çıkın halka, ‘Kardeşim, biz bunları bunları yaparak sorunları çözeceğiz’ deyin. Bizim sorunumuz zannımca sistem değil, menfaatler doğrultusunda hareket edilmesidir.

6’lı masa bu doğrultuda gittiği sürece iktidarın ekmeğin yağ sürer.

Benden söylemesi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap