SON DAKİKA
SON DAKİKA


Önce iç sonra dış!
6.10.2022

Enflasyon yine doludizgin devam ediyor. TÜİK'e göre eylülde tüketici fiyatları aylık yüzde 3,08, yıllık yüzde 83,45 arttı. ENAG'a göre ise artış aylık yüzde 5,30, yıllık yüzde 186,27 oldu. TÜİK’in güvenilirliği tartışıladursun, vatandaşın istediği bir şey var ki hayat pahalılığı artık son bulsun.

TÜİK ve ENAG rakamları açıkladıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir açıklamada bulundu. Erdoğan açıklamasında ise ‘enflasyonu düşüreceğiz’ vurgusu yaparak yine dış güçleri suçladı. Erdoğan, “Bize kurulan tuzaklara karşı verdiğimiz mücadele bizi daha güçlü kıldı. Buna mukabil dünyadaki beklenmedik krizler bize bu tuzakları kuranların tüm zaaflarını ve zayıflıklarını açığa çıkardı. Küresel gelişmelerin etkisiyle bir süredir etkisini hissettiğimiz enflasyon meselesinin de üstesinden gelerek inşallah Türkiye yüzyılını hep birlikte inşa edeceğiz. Tabi bu arada küresel ekonomik kriz sürekli yeni sorunlara da yol açarak dünyayı kasıp kavurmayı sürdürüyor. Yaşanan sorunların en çok etkilediği alanların başında ise finans kesimi geliyor" şeklinde konuştu.

İş yine dönüp dolaşıp dış güçlere geldi. Bu bitmek bilmeyen dış güç belasını biz neden def edemiyoruz?

Güçlü ekonomisi olan bir ülkeye dış ülkeler müdahale edebilir mi?

Biz, sağlam bir ekonomiye sahip olsaydık bu durumda olur muyduk?  Bu durumda olmamızın sebebi gerçekten dış güçler mi? Yoksa yanlış uygulanan ekonomik politikalar mı?

Her gün artan fiyatlar karşısında vatandaş tencere kaynatamaz hale geldi. Bu saatten sonra maaş artışına gitmenin de bir anlamı yok. Asgari ücretin on bin liraya yükselmesi bir şey ifade etmiyor. Aksine maaşlar ne kadar artarsa ülkede her şey 7’den 70’e artacak. Bunun ne anlamı var?

Geçici sorunlar yerine kalıcı sorunlara eğilelim.

Dışı suçlamak yerine içteki eksikleri giderelim.

İğneyi kendimize, çuvaldızı başkasına batıralım.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap