SON DAKİKA
SON DAKİKA


Önce Kendimizi Sorgulayalım
11.08.2022

KPSS 2022 Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı'nın bazı sorularının, Yediiklim Yayınları'nın deneme sınavlarında sorulduğu iddia edildi. Bu iddianın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme talimatı verdi. Erdoğan, "Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz" dedi.

Erdoğan, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ü de gece yarısı kararıyla görevden aldı.

Akabinde hemen soruşturma başlatıldı. Devlet Denetleme Kurulu (DDK) tarafından hazırlanan ön raporda 3 sorunun birebir aynı, 10 soruda ise benzerlik olduğu tespit edildi.

Yandı gülüm keten helva…

Binlerce insanın emekleri, hayalleri yine suya düştü. Zaten yıllardır atama bekleyen, bir umut üniversite okumuş bu insanlara yazık günah değil mi? Bu ülkede hakla, adaletle iş yapmak bu kadar zor olmamalı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına da değinmek istiyorum. “Tek bir evladımızı mağdur etmeyeceğiz” derken Sayın Erdoğan, bu ülkede FETÖ belası yüzünden binlerce gencin geleceğinin çalındığını bilmiyor olamaz! O binlerce gencin hakkı cemaatteki öğrencilere verilmedi mi? Burada şu soruyu da sormak istiyorum; FETÖ ile mücadelede hakkı yenen o gençlere hakları iade edildi mi?

Üstelik Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çıkıp da, “Yeni yapılacak KPSS sınavından ücret alınmayacaktır” demesi de ayrı bir abesle iştigal konusudur. Çünkü bu insanları mağdur eden sınav, Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı resmi bir kurum tarafından yapılmaktadır. Tabii ki mağduriyeti giderirken maddi bir beklentiniz olmayacak. Bu beklenti olmayacağı gibi sizin alınan ücreti o insanlara iade etmeniz gerekir.

Öte yandan Türkiye bu sorunu ilk defa yaşamıyor ve geçmişinden de hiç ders çıkarmıyor. 1973’te sınavdan önce soruların çalındığı gerekçesiyle iptal edilen üniversite sınavıyla başlayan bu önü alınamaz olay, günümüze kadar geldi. Nedense önlem alınamıyor. Sorun bu ülkeyi yönetenlerde mi? Bence hayır. İnsan yetiştirmekle de alakalı bir durum bu.

Yöneticilerimizin tabii ki kabahati var, yok değil ama…

Eğitim her zaman dediğimiz gibi aileden başlıyor. İyi bir aile terbiyesi alamayan veyahut eksik büyüyen her çocuğun topluma büyük zararları oluyor. Kendini topluma zarar vererek ispatlayıp, var etme yoluna gitmeye çalışıyor. Biz çocuklarımıza iyi bir eğitim verirsek bırakın sınavından soru çalmayı, komşunun bahçesindeki eriğe uzanıp bir tane dahi alamaz.

Ben derim ki başkalarını suçlamadan önce kendimizi sorgulayalım.

İğneyi kendimize çuvaldızı başkalarına batıralım.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap