SON DAKİKA
SON DAKİKA


Siyaset Her Yerde Yapılır Mı?
11.05.2023

Seçimler yaklaşıyor… Meydanlarda gerginlik hat safhada. Geçtiğimiz günlerde Erzurum mitinginde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yapılan taşlı saldırıyı hep birlikte kınadık. Olmamalıydı, yanlıştı.

Biz gerçekten savaşa gitmiyoruz, alt tarafı bir seçim…

Sandıktan kim çıkarsa kabulümüz olmalı.

İşte bu şiarla hareket edersek farklı siyasi görüşten herkes birbirini saygıyla karşılayıp kucaklar. Fakat biz bunu bir türlü başaramadık gitti. Birbirimize saygı duymayı, empati yapmayı öğrenemedik... Özellikle son günlerde AK Parti ve CHP arasındaki gerginlik sınırları aştı!

Çok değil birkaç gün önce Trabzon’da AK Partililer ve CHP’liler birbirine girdi.

Trabzon'un Kahramanmaraş Caddesi'nde CHP ile AKP karşılıklı stant açtı. Bir tarafta ‘Hak, hukuk adalet' sloganları atılırken diğer tarafta ‘Recep Tayyip Erdoğan' sloganları atıldı. Sloganlar bir süre daha devam ettikten sonra CHP standında bulunan milletvekili adayları Sibel Suiçmez, Erdi Çakır, Gelecek Partisi İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, DEVA Partisi İl Başkanı Serkan Işıklı ve partililerden oluşan yaklaşık 30 kişilik grup, standı toplayarak Seçim Koordinasyon Merkezi'ne yürüdü.

O anda aralarında AKP İl Başkanı Sezgin Mumcu ve Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi'nin de bulunduğu  ‘Recep Tayyip Erdoğan' sloganı atan kalabalık bir grupla karşı karşıya geldi. Karşılıklı geçişme esnasında iki grup arasında yumruklaşmalar yaşandı.

Bunun bir benzeri olay geçtiğimiz akşam Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği ödül töreninde yaşandı. Evet, ödül töreninde de siyaset yapıldı ve emekçilerin bu özel gününe de gölge düşürüldü.

Ne acı!

Bu özel ve güzel güne gölge düşüren tartışma CHP Milletvekili Ahmet Kaya ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve AK Parti Trabzon milletvekili adayı Adil Karaismailoğlu arasında yaşandı.

Kaya, ödül takdim ettikten sonra kimsenin anlam veremediği şu açıklamayı yaptı: Trabzonspor Akyazı’da kiracı. Avni Aker’in yerine millet bahçesi yapıldı. Oranın Trabzonspor’a verilmesi gerekir. İktidardaki son haftanızda sizin yapmanızı öneririm. Biz geleceğiz, düzelteceğiz.”

Karaismailoğlu ise Kaya’ya, “Burası siyaset yapma yeri değil, provoke etme!” şeklinde haklı bir karşılık verdi.

Gerçekten de orası siyaset yapma yeri miydi? Gece gündüz, yağmur çamur demeden haber peşinde koşan emekçilerin gününü kimsenin mahvetmeye hakkı yok diye düşünüyorum. Kaldı ki siyaseti zaten meydanlarda yapıyorsunuz, siyaset yapmadığınız yer kalmasın mı istiyorsunuz?

Biz Akyazı stadını sonra da konuşabilirdik. Ha, Trabzon’un ve Trabzonspor’un en büyük sorunu gerçekten Akyazı Stadı mı?

Bu kızışan ortamda  siyasiler olarak biraz daha sağduyulu davranılmalı. Sürekli vatandaşları da galeyana getiren bir üslup iktidara gelmenizi değil, tarihin tozlu sayfaları arasında yerinizi almanızı sağlar.

Benden söylemesi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap