SON DAKİKA
SON DAKİKA


Uçağa nasıl binsin bu millet?
19.05.2022

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Rize-Artvin Havalimanı açılışı gerçekleştirildi. Şüphesiz bu, bölgemiz için büyük bir yatırım. Yatırıma, üstelik vatandaşın lehine olan bir yatırıma kimse bir şey diyemez. Lakin Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta öyle ifadeler kullandı ki özellikle dar gelirli vatandaşlar şaştı kaldı.

Erdoğan, şu ifadelere yer verdi: “Şu anda uçaklarımız boş gidip geliyor. Buradan Rizeli, Artvinli hemşehrilerime sesleniyorum. Bu uçaklar boş gidip gelirse bu ne Rizeliye ne Artvinliye yakışır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu açıklamaları yaparken uçakların boş gidip gelmesinin asıl amacının ne olduğunu bilmiyor olamaz. Olmamalı!

Şöyle ki; Türkiye uzun zamandır ekonomik krizin pençesinde kıvranıyor. Çöpten ekmek toplayan insan sayısı bu kadar artmışken ve hala marketten-pazardan gramla alışveriş yapanlar varken uçağa nasıl binsin bu millet?

Üstelik uçak fiyatları 1.500 lira civarında gidip geliyor. Emeklinin ve asgari ücretlinin bu ücreti vermesi mümkün mü? Dar gelirli bırakın uçağa binmeye, otobüse binmeye para bulamıyor. Ülkemizde bu kadar zor durumda olup da uzaktaki akrabalarını ziyarete gidemeyen binlerce insan var. Uçakları nasıl doldursun bu millet?

Bunun temel nedeninin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve ekibinin toplumdan yavaş yavaş soyutlandığı için olduğunu düşünüyorum. Ama bence asıl suç ekibinde. Cumhurbaşkanı’na toplumun asıl sorunları yansıtılmıyor, belki de her şey güllük gülistanlık gösteriliyor.

Sokaktaki vatandaş her gün bir umut çare bekliyor. Açıklanan hiçbir paket vatandaşı tatmin etmiyor. Çünkü açıklanan her paket eninde sonunda garibanın cebini yakıyor. Ülkemizde maalesef ki yatırımlar da bu şekilde işliyor. Geçiş ve uçuş garantisi verilen yatırımlar garibanın cebinden çıkarak zenginin kesesini dolduruyor.

Bunun bir örneğini geçmişte Kütahya Zafer Havaalanı örneğinde gördük. 1 milyon 317 bin yolcu uçuş garantisi verilen havaalanından bu rakamın yarısı bile uçmadı. Birilerinin cebi doldu, birileri fakirliğe mahkum edildi.

Artık bu örnekler çoğaldıkça bu durumun bile isteye yapıldığını düşünmeye başladım. Vatandaşı bu kadar zor duruma sokan devlet büyüklerimiz aynı vatandaştan seçim zamanı hangi yüzle oy isteyecek?

Bu nedenle uçak doldurmayı bırakıp insanın karnını doldurmaya bakalım.

Aksi takdirde aç bıraktığınız halk gün gelir sizi koltuksuz bırakır!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap