SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ya gönderin ya da gönderin!
6.07.2023

Türkiye’nin kanayan yaralarından biri mülteci sorunudur.

Savaştan kaçıp ülkemize sığınan kim varsa erkek, kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden herkese kucak açtık. Hiç kimse ülkesinde savaş olsun istemez fakat kadınlar ve çocuklar hariç erkeklerin savaştan kaçması da normal karşılanamaz. Bunu her fırsatta söyledik; Suriye veya Afganistan fark etmez bizim askerlerimiz savaşırken o ülkenin erkekleri neden benim ülkemde elini kolunu sallayarak geziyor?

Bizde ‘her Türk asker doğar’ sözü vardır ve doğrudur da… Biz, Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde çok mu güçlüydük? Değildik tabii ki de… Sonuçta elinden topu tüfeği alınmış tamamen savunmasız bırakılmıştık. Fakat yılmadık o halde düşmana karşı cenk ettik ve kazandık.

Yani yedi düvele gücün sadece savunma sanayisiyle olmayacağını da göstermiş olduk.

Şimdi dönüp bakıyorum da diğer İslam ülkelerine, “Allah düşmana karşı savaşmayı” emretmişken bu emirden kaçıyorlar. Oysa Allah şöyle buyuruyor ayetinde: “Sizinle savaşanlara karşı Allah yolunda savaşın. Haddi aşmayın. (Çünkü) Allah, haddi aşanları sevmez.” (2/Bakara 190)

Durum böyleyken “İslam” ülkeleri nasıl olur da savaş halinde ülkelerini terk edip, başka ülkede mülteci durumunda olabilirler… Hiç mi kendi vatanlarını, topraklarını düşünmüyorlar.

Böyle vurdumduymaz kör ayvaz halleri yüzünden bizim ülkemizde de sıkıntılar ayyuka çıkmaya başladı. Hatta kimisi Türkiye’yi artık kendi ülkesi zannetmiş olacak ki değerlerine de saldırmaya başladı.

Şöyle ki…

Geçtiğimiz günlerde, Şanlıurfa'da, Atatürk büstüne çıkarak ayak ayak üstüne atıp fotoğraf çektiren Suriyeli M.E. (13), sosyal medyada büyük tepki topladı. Şanlıurfa Valiliği, olayın şüphelisinin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığını ve Çocuk Şube Müdürlüğü'ne sevk edildiğini açıkladı.

Evet, bunu yapan bir çocuk ama o çocuğu nasıl yetiştirirseniz öyle gider. Bu çocuk saygıyı bilmediği gibi başka ülkelerin değerlerine dokunulmaması gerektiğini de bilmiyor ya da bilinçli yapılıyor.

Nasıl oluyor da bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün büstünün üzerine çıkıp ayak ayak üstüne atmak! Böyle bir saygısızlık olabilir mi?

Şanlıurfa valiliği ise hemen olaya el atıp yazılı bir açıklama yaptı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "02.07.2023 tarihinde bir haber ajansından ve bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan 'Suriyeli gençten haddini aşan eylem: Ata’ya saygısızlık' başlıklı haber uyarınca aşağıdaki hususların kamuoyu ile paylaşılması gerektiği anlaşılmıştır. Olayın şüphelisi Suriye uyruklu M.E. (13) güvenlik güçlerimizce yakalanmış olup, gerekli işlemler için Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Konu, tüm birimlerimizce hassasiyetle ve yakından takip edilmektedir. İlimizde bu ve benzeri provokatif eylemlere kesinlikle müsaade edilmeyecektir." denildi.

Bunlara müsaade etmeye kalmadan şu mülteci konusunu kökten bir halledebilseler keşke… Ülkemizde hırlı mı hırsız mı belli olmayan bu insanlar yüzünden vatandaşlarımız da tedirgin.

Yarın başımıza ne geleceği de belli değil. Olay Atatürk’e saygısızlığa kadar gittiyse korkarım daha da büyük boyutlara gidecektir. Bizim ülkemizde ucu birilerine dokunmadıkça sorunlar çözülmez.

Dokunduktan sonra da acısını yine halk çeker…

Umarım bu defa böyle olmaz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap