SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yanlış Strateji Oyunu Kaybettirir!
13.04.2023

Hayat pahalılığı ve enflasyon çığırından çıktı ülkemizde…

Nasıl olmasın ki? Bir kilo kuru soğanın kilosu 30 lirayı aştı… Şaka gibi! Semt pazarlarında fiyatı en uygun ürünlerin başında gelen kuru soğan şimdilerde altınla yarışıyor. Peki, ne oldu da bu ülke kuru soğana bile muhtaç duruma düştü? Daha önce defalarca ekonomik kriz yaşadık ama temel gıda ürünlerinin bu derece pahalandığına hiç şahit olmadık.

Şimdi üç kuruşa muhtaç hale gelen bu millete çıkıp da kuru soğanın fiyatını da dış güçler belirliyor derseler şaşmayın. Nasıl olsa alıştıkları dil bu…

Geçtiğimiz akşam Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bir video yayınladı. Kılıçdaroğlu, videoda, “Bakınız, asıl gündemimiz bu. Sevgili yurttaşlarım, bir daha ifade edeyim. Vatandaşın asıl gündemi bu. Çünkü biliyorlar ki ben geldiğimde demokrasi gelecek, para akacak, yatırımlar akacak, dövizler düşecek, alım gücünüz artacak, bolluk bereket gelecek. Bu kadar basit, bunların hepsi mutlaka olacak. Ha o kalırsa, bu elimdeki kuru soğan olacak 100 lira. Şu an bile buncağızın kilosu 30 lira. Soğan bu ya soğan, utanmıyorlar. Yiğidi muhtaç ettiler kuru soğana” ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın devam etmesi halinde soğan fiyatlarının 100 liraya ulaşabileceğinden bahsetmiş.

Evet, doğrudur. Bu zamana kadar ‘buna da bu kadar zam gelmez canım’ dediğimiz her şey şu an ateş pahası… Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devam etmesi halinde ekonomik buhranın da devam edeceğini, belki de daha da derinleşeceğini Erdoğan’ı destekleyenler farkında zaten… Asıl olay da burada başlıyor. Her ne olursa olsun ‘aman gitmesin’ mantığıyla bakan belli bir kesim, her şart ve her koşulda bağlanmış durumda. Aşırı partizanlık yapan bu kesim aslında ülkesini, milletini düşünmekten ziyade kendi cebini düşündüğünü düşünmüşümdür hep… Çünkü bu vatanı düşünen her birey koşulsuz şartsız bağlanmaz, eleştirisini özgürce yapar ve gerekirse değişim için mücadele eder…

Gelgelelim Kılıçdaroğlu’nun söylemlerine…

Cumhurbaşkanını ekonomi üzerinden vurmaya çalışan Kılıçdaroğlu, acaba kuru soğanın 100 lira olmaması için ne yapacak? Sırf ‘seçim yaklaştı, bir açığını bulayım da oradan vurayım’ anlayışıyla mı hareket ediliyor yoksa gerçekten vatandaşını düşünen bir anlayış mı söz konusu?

Ben ilk seçeneğin doğru olduğunu düşünüyorum. Çünkü Kılıçdaroğlu videoda Erdoğan’ı eleştirirken iktidara geldiğinde ekonomiyi nasıl düzelteceğine dair bir proje açıklamamış. Tamam da güzel kardeşim, eleştirmek kolaydır, önemli olan nasıl çözüleceğini anlatabilmek!

Eğer bir çözümün yoksa bu millet sana “Sen nasıl çözeceksin” diye sormaz mı?

Benim muhalefette gördüğüm, anladığım ve hissettiğim ‘Başa gelelim de çözeriz’ mantığıdır. Bu, hepsi için geçerli… Oysa bu ülkenin daha iyi kalkınması, gençlerin hayata olumlu bakması için projeler hazırlayıp, bu milletin karşısına öyle çıksanız olmaz mı? Söz’, yapacağız’ demekle zannımca kimse ikna olmuyor. Önemli olan eylem paketi açıklayabilmek değil mi?

Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan tekrar seçilirse kuru soğan 100 lira olur mu bilinmez ama muhalefet bu yanlış stratejiyle gitmeye devam ederse daha çok Erdoğan’ın ekmeğine yağ sürer.

 

 

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap